Schoppen

Staat er een klusje in de tuin op je te wachten? Iedere klus in de tuin voer je het beste uit met kwalitatief tuingereedschap. Bij Burghouwt helpen we je daar graag bij en kun je heel makkelijk het beste gereedschap vinden. Voor het uitvoeren van schepwerk heb je baat bij een goede schop. Op deze pagina vind je het complete aanbod van schoppen, maar lees je ook alles over de verschillende soorten schoppen en waar je op moet letten als je een schop gaat aanschaffen.

Lees meer

De waarde van een goede schop

Een goede schop brengt heel wat voordelen met zich mee. Je kiest hiermee voor extra kracht en daarnaast is het ook nog eens een stuk makkelijker om snel een goed resultaat te halen. Een schop wordt ook wel een schep of een bats genoemd. Wat is het verschil tussen een schop en een spade? Een belangrijk verschil is dat je de spade gebruikt voor het omspitten van de tuin. Een schop is het beste te gebruiken wanneer je aan de slag gaat met schepwerk.

Soorten schoppen

Je hebt de keuze uit verschillende soorten schoppen voor de bouw of in jouw tuin. Zo is het onder andere mogelijk om voor een zandschop te kiezen, maar er zijn ook betonschoppen en graanschoppen. De graanschop staat bekend om het brede blad waarmee je onder andere veel sneeuw of snoeiafval kunt scheppen. Doordat er veel verschillende soorten schoppen zijn, is het goed mogelijk om iets te vinden dat aan jouw wensen voldoet. Bij Burghouwt kies je voor een ruim assortiment van schoppen en weet je zeker dat je kiest voor de beste kwaliteit.

Wat is de beste keuze?

De beste keuze in een schop maak je op basis van de werkzaamheden die er moeten gebeuren. Je kunt hierbij rekening houden met verschillende aandachtspunten, waaronder:

  • Materiaal: voor het scheppen van zware materialen is een schop van staal of RVS de beste keuze. Voor het scheppen van grond dat vol wortels zit, is een schop van gehard staal aan te raden.
  • Lengte: de steel moet niet te lang zijn, maar ook niet te kort. Een te lange steel zorgt voor belasting van de schouders en een te korte steel zorgt voor belasting van de rug. Je kunt zelf thuis gemakkelijk meten wat de juiste lengte van de steel is, gebaseerd op jouw eigen lengte.
  • Handgreep: je kunt kiezen voor een schop zonder handvat, waarbij je gewoon de steel vastpakt. Ook zijn er schoppen met een t-handvat of een d-handvat. Een t-handvat wordt het meest gekozen vanwege het comfort voor grote en kleine handen.