Schoffels

Burghouwt staat voor je klaar met de beste producten voor iedere klus. En of je nu in huis aan de slag gaat of in de tuin: topkwaliteit gereedschap vind je hier altijd. We staan voor verstandig bouwen en daarom willen we onze klanten alleen het beste aanbieden. Zo kun je bij ons verzekerd zijn van kwaliteit die je nodig hebt om je klus goed uit te voeren. Ben je op zoek naar een kwalitatieve schoffel? Bekijk hier het complete aanbod en alle aandachtspunten, zodat je zeker weet dat je de juiste schoffel kiest voor jouw klus.

Lees meer

Alles over het gebruik van schoffels

Voordat je jouw tuin een goede opknapbeurt geeft, is het belangrijk om te bepalen wat je hiervoor precies nodig hebt. Een van de meest gebruikte soorten tuingereedschap is de schoffel. Een schoffel is een tuingereedschap dat bekend staat om het horizontaal liggend mes dat aan een lange steel is bevestigd. Je gebruikt een schoffel onder andere voor het verwijderen van onkruid tussen planten. Nadat je de schoffel hebt gebruikt kun je de losgetrokken onkruid uit te tuin halen. Het grote voordeel van een schoffel is dat je vrijwel meteen resultaat ziet. Alleen al door de tuin te schoffelen ziet de tuin er al een stuk beter uit.

Wanneer heb je dit gereedschap nodig?

Je hebt een schoffel nodig wanneer je in de tuin aan de slag gaat met het verwijderen van onkruid. Onkruid kan snel groeien tussen de planten en dit geeft een rommelig geheel. Door een schoffel te gebruiken zorg je ervoor dat je niet al het onkruid handmatig hoeft te verwijderen. Een schoffel biedt in de eerste plaats veel gemak, maar zorg er daarnaast ook voor dat je tuin er weer uitziet om door een ringetje te halen. Je hebt dit gereedschap ook nodig voor het doorsnijden van wortels van het onkruid.

De beste schoffel kiezen: aandachtspunten

Een schoffel is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen voor kleine schoffels, hakschoffels, ronde schoffels en zelfs elektrische schoffels. Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een goede schoffel? Hier vind je de belangrijkste aandachtspunten:

  • Lengte en materiaal steel: de steel moet niet alleen van sterk materiaal zijn gemaakt zoals hout, maar de steel moet ook de juiste lengte hebben. Te lang is niet goed voor de schouders en te kort is niet goed voor de rug. De steel moet daarnaast ook goede grip bieden.
  • Kwaliteit blad: het blad moet door wortels heen en onkruid verwijderen en daardoor van goede kwaliteit zijn. Een goede schoffel heeft een blad van staal die genoeg kracht en scherpte biedt.