Puinvorken / Mestvorken

Het gebruik van goed gereedschap zorgt ervoor dat je jouw klus goed kunt uitvoeren. Dit vinden we bij Burghouwt erg belangrijk, en daarom ben je bij ons altijd verzekerd van een ruim aanbod van kwalitatief gereedschap. Het maakt niet uit wat je gaat doen en welk gereedschap je hiervoor nodig hebt, hier ben je altijd op de juiste plek voor goede kwaliteit. Zo kun je verstandig klussen en dat is precies wat we bij Burghouwt willen bereiken. Bekijk hier ons assortiment van puinvorken en mestvorken. Ook lees je hier hoe je de beste keuze maakt voor jouw klus.

Lees meer

Hoe werken puinvorken/mestvorken?

Puinvorken en mestvorken zijn handige tools met een eenvoudige werking. Je gebruikt het gereedschap voor het verplaatsen van verschillende materialen. Zo kun je de puinvork gebruiken voor het opruimen van groter puin, terwijl de mestvork vooral wordt ingezet voor het verplaatsen van mest of ander materiaal. Een mestvork wordt voornamelijk gebruikt in de landbouw. Een puinvork kan ook breder ingezet worden. Het verschil tussen een puinvork en een mestvork zit hem in de hoeveelheid tanden. Waar een puinvork er meestal 9 heeft, heeft de mestvork er vier. Er zit bij de mestvork meer ruimte tussen de tanden.

De beste keuze in jouw klus

Hoe kies je de beste puinvork of mestvork voor jouw klus? Het is eerst belangrijk om te bepalen wat voor soort klus je moet uitvoeren. Een puinvork, ook wel een puingreep genoemd,is de juiste keuze wanneer je puin in de tuin moet opruimen. Deze tool biedt niet alleen heel veel gemak, maar zorgt er ook voor je dat je sneller kunt werken. Een mestvork is de beste keuze in het verspreiden van mest in de tuin. Dit is vooral aan te raden wanneer je een grote tuin hebt die je moet bewerken.

Bekijk alle voordelen van dit gereedschap

Zowel puinvorken als mestvorken brengen verschillende voordelen met zich mee. Dit gereedschap zorgt in de eerste plaats voor veel gemak: je kunt veel sneller werken en daarnaast kost het gebruik van dit gereedschap niet veel moeite. Daarnaast bereik je ook een strak resultaat. De puinvork is een goede tool voor het opruimen van puin: binnen mum van tijd heb je weer een nette tuin. Een mestvork is ideaal wanneer je jouw tuin gaat bemesten om zo de grond weer gezond en vruchtbaar te maken. Het gebruik van dit gereedschap zorgt ervoor dat je snel verzekerd bent van een goed bemeste tuin. Ga je regelmatig in de tuin aan de slag? Dan is het gebruik van een puin- of mestvork zeker aan te raden.