Pikhouwelen

Bij Burghouwt staan we altijd voor je klaar: we helpen je graag met het vinden van de beste producten voor je klus. Wat je ook moet uitvoeren en wat je ook nodig hebt, hier heb je de keuze uit meer dan 20.000 producten. Op zoek naar een kwalitatieve pikhouweel? Op deze pagina vind je ons assortiment van pikhouwelen. Met een goede pikhouweel kun je tal van werkzaamheden in de tuin uitvoeren. Wil je meer weten over het gebruik van de pikhouweel of ben je benieuwd hoe je de beste pikhouweel kiest? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.

Lees meer

De toepassing van pikhouwelen

Een pikhouweel is een handgereedschap dat bestaat uit een houten handvat met een ijzeren of metalen blad. Dit blad bestaat aan de ene kant uit een scherpe punt en aan de andere kant uit een plat, breder uiteinde. Je gebruikt een pikhouweel onder andere voor het loswoelen van grond in de tuin. Dit is vooral handig wanneer je te maken hebt met harde grond in de tuin. Een pikhouweel maakt het een stuk makkelijker om de grond los te krijgen, door met de punt in de grond te slaan. Een pikhouweel wordt daarnaast ook gebruikt voor sloopwerkzaamheden. De pikhouweel is breed inzetbaar en biedt daardoor tal van voordelen voor jouw tuin.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van pikhouwelen zijn uitgebreid. Dit gereedschap is in de eerste plaats zeer breed inzetbaar. Je kunt het gebruiken voor sloopwerkzaamheden, zoals het weghakken van stenen of verwijderen van oude mortel. De pikhouweel is compact en zorgt ervoor dat je met veel kracht op het voorwerp kunt slaan. Dit werkt ook goed wanneer je aan de slag wilt in de tuin om de grond los te woelen. Een pikhouweel is verkrijgbaar in zijn geheel, maar je kunt ook heel gemakkelijk alleen een losse steel of losse kop aanschaffen. Zo vind je altijd wat je nodig hebt.

Pikhouweel aanschaffen: stappenplan

  • Klus: het is in de eerste plaats belangrijk om te bepalen wat je precies in de tuin gaat doen en welk gereedschap je hierbij nodig hebt. Een pikhouweel is vooral een goede keuze wanneer je in de tuin te maken hebt met harde grond. Ook voor het hakken van stenen is dit gereedschap een onmisbare tool.
  • Mogelijkheden: je kunt een pikhouweel in verschillende uitvoeringen aanschaffen. Het is mogelijk om een losse steel te kopen, maar ook een losse kop.
  • Specificaties: kijk ook goed naar de specificaties van een pikhouweel, zoals het materiaal van de kop of de lengte van de steel. Ook kun je kiezen voor een speciaal handvat. Bekijk de mogelijkheden en kijk vooral naar wat jouw voorkeur hierin is.