Harken

Wil je een klus goed uitvoeren? Dan is het belangrijk om hiervoor het beste gereedschap te gebruiken. Bij Burghouwt kun je ook terecht voor kwalitatief tuingereedschap. Zo weet je niet alleen zeker dat je jouw klus goed uit kunt voeren, maar ook dat je hier veel minder tijd aan kwijt bent. Goed gereedschap is de beste basis voor het correct en snel uitvoeren van iedere klus. Dat begrijpen we bij Burghouwt maar al te goed en dat zie je ook terug in ons assortiment harken. Bekijk hier alle harken en ontdek hoe jij de beste keuze maakt in je zoektocht naar een goede hark.

Lees meer

De voordelen van een hark

Een hark is een onmisbaar tuingereedschap. Wanneer je gebruik maakt van een hark, zul je ontdekken dat je tuin er een stuk netter bij ligt. Een hark is een gemakkelijk te gebruiken tool die, zonder dat het je veel moeite kost, strakke resultaten behaald. Het is dan ook niet voor niets dat vrijwel iedereen een hark in de schuur heeft staan. Harken komen in verschillende uitvoeringen, maar hebben altijd hetzelfde doel: jouw tuin bijwerken en vrijmaken van bladeren en ander vuil in de tuin.

Wanneer heb je een hark nodig?

Je hebt een hark nodig wanneer je wilt dat je tuin er altijd netjes bij ligt. Je kunt hier onder andere heel gemakkelijk bladeren uit de tuin mee weghalen: een hark is stil, efficiënt en zorgt ervoor dat jouw tuin snel bladvrij is. Harken worden daarnaast ook gebruikt om de grond in een tuin te egaliseren. Heb je planten geplaatst of onkruid verwijderd? Dan kun je met de hark over het oppervlak heen om dit netjes te maken. De tuin ziet er daarna weer uit om door een ringetje te halen.

De beste hark kiezen doe je zo

Ben je op zoek naar een goede hark? Er zijn harken verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Om er zeker van te zijn dat je een goede keuze maakt voor jouw tuin vind je hier een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten waar je op moet letten als je een hark gaat aanschaffen:

  • Materiaal: de hark moet gemaakt zijn van een stevig materiaal. Metaal of een harde soort kunststof zijn vaak voldoende om door aarde heen te harken.
  • Breedte hark: de hoeveelheid tanden speelt een belangrijke rol in het maken van je keuze. Hoe groter het oppervlak dat je wilt bewerken, hoe breder de hark moet zijn. Een brede hark is wel wat zwaarder om te hanteren.
  • Met of zonder steel: let er goed op dat je kiest voor een hark inclusief steel. Er zijn ook losse harken die je aan een steel moet bevestigen. Als je al een steel hebt en alleen een hark nodig hebt, kun je dit natuurlijk wel aanschaffen.