Drukspuiten / Plantenspuiten

Wie zijn tuin mooi wilt houden, moet er ook wat aan doen. En of je hier nu zin in hebt of niet, bij Burghouwt vind je altijd de beste producten die jouw klus makkelijker maken, maar die ook zorgen voor het beste resultaat. We willen onze klanten altijd het beste tuingereedschap aanbieden, zodat iedereen profiteert van een strakke tuin, zonder dat dit teveel moeite kost. Ben je op zoek naar een makkelijke manier om je planten water te geven? Bekijk hier het complete aanbod van drukspuiten/plantenspuiten en ontdek hoe jij de beste keuze maakt.

Lees meer

Wat kun je met drukspuiten/plantenspuiten?

Drukspuiten/plantenspuiten zijn de perfecte tools om jouw planten van water te voorzien. Maar je gebruik deze speciale spuiten ook voor het verdelgen van onkruid in de tuin. Een drukspuit kan worden gevuld met water, maar ook met andere zaken, zoals vloeibare meststoffen en onkruidverdelgers. Tuinonderhoud kent vele facetten en het besproeien van de planten met water of meststof is hier een van. Wanneer je jouw tuin in goede staat wilt houden is het gebruik van drukspuiten en plantenspuiten dan ook zeker een aanrader.

De voordelen van druk- en plantenspuiten

Het gebruik van drukspuiten en plantenspuiten brengt veel voordelen met zich mee. Zo kies je in de eerste plaats voor gemak. Het enige wat je hoeft te doen is de spuit te vullen met water of een andere vloeistof, daarna ga je de hele tuin langs. Zodra de spuit leeg is, vul je deze weer bij. Een ander voordeel is dat een druk- of plantenspuit verkrijgbaar is in meerdere uitvoeringen. Zo kun je altijd iets kiezen dat aan je wensen voldoet. Goed tuinonderhoud begint met het gebruik van druk- en plantenspuiten.

De beste optie voor jouw tuin kies je zo

Voordat je een drukspuit of plantenspuit kiest voor je tuin, is het belangrijk om een aantal zaken mee te nemen in het maken van een goede keuze. Zo weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit en gebruiksgemak. Onderstaand lees je de punten waar je rekening mee kunt houden:

  • Uitvoering: drukspuiten/plantenspuiten zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Zo zijn er handzame spuiten die klein van formaat zijn en die je gemakkelijk in de hand meeneemt in de tuin. Er zijn ook grotere uitvoeringen met handvat of schouderband die je op je rug of schouder kunt dragen, om zo de hele tuin af te gaan; deze worden ook wel schouderspuit genoemd.
  • Inhoud: een druk- of plantenspuit is verkrijgbaar in uitvoeringen van een liter, maar ook in uitvoeringen van 3 liter of meer. De keuze baseer je op de grootte van de tuin, maar ook op het gebruiksgemak dat je wilt ervaren. Hoe meer inhoud, hoe langer je ermee kunt doen, maar hoe zwaarder de spuit ook is.