Bouw- en Tuinslangen

Burghouwt biedt kwalitatief gereedschap voor iedere klus. Het maakt hierbij niet uit waar je naar op zoek bent of welke klus je gaat uitvoeren: wij staan voor je klaar in het maken van de beste keuze. Zo kun je bij ons altijd terecht voor goed advies, maar bieden we ook altijd alleen de beste producten aan. Dit zie je ook terug in ons assortiment bouw- en tuinslangen. Je bent verzekerd van de beste kwaliteit, waardoor je jouw klus nog beter uitvoert en profiteert van een goed resultaat. Benieuwd hoe je de beste bouw- of tuinslang kiest? Ook dat lees je hier.

Lees meer

Wat is een bouw- en tuinslang?

Een tuinslang is bedoeld voor licht gebruik in bijvoorbeeld de tuin. Een bouwslang is een type slang die is gemaakt voor de zwaardere werkzaamheden, bijvoorbeeld op een bouwplaats. Een bouwslang is gewapend. Je kunt een bouwslang bijvoorbeeld koppelen aan machines om zo vloeistoffen op te zuigen. Er zijn ook nog meer geavanceerde uitvoeringen, zoals een slang met een dubbele wand voor extra versteviging. Een goede bouwslang is voor tal van uiteenlopende toepassingen te gebruiken. Een groot voordeel van dit type slang is dat je hiermee verzekerd bent van goede kwaliteit: een bouwslang kan goed tegen een stootje en dit is precies wat je nodig hebt op een bouw- of werkplaats.

Kies voor kwaliteit bij bouw- en tuinslangen

Het is belangrijk om te kijken naar bouw- en tuinslangen van goede kwaliteit. Op deze manier weet je zeker dat je lang met een slang kunt doen; dit is wel zo prettig bij het uitvoeren van verschillende werkzaamheden. Of je nu vloeistoffen moet opzuigen of water wilt spuiten: een kwalitatieve bouwslang is hiervoor de beste keuze. Bij Burghouwt ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit voor bouw- en tuinslangen.

Zo maak je de beste keuze in je klus

  • Kwaliteit: er zijn verschillende soorten bouw- en tuinslangen verkrijgbaar. Let dan ook goed op de specificaties van de diverse modellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een knikvaste slang, geschikt voor een hogere werkdruk. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een slang gemaakt van het sterke materiaal PVC.
  • Werkdruk: een bouwslang kan tegen een stootje, maar het is belangrijk om te controleren wat de maximale werkdruk is. Op deze manier weet je voor welke toepassingen je de slang kunt gebruiken.
  • Details: let altijd op de specificaties van een bouwslang. Kijk bijvoorbeeld naar de diameter van de slang; deze kan bijvoorbeeld half duims (12mm) zijn maar ook ¾ inch (19mm) of 1 inch (25mm) zijn. Maar let ook het materiaal, de werkdruk en de toepassingen.