Bijlen

Op zoek naar een kwalitatieve bijl? Bij Burghouwt vind je een compleet aanbod van goede kwaliteit bijlen. Met een goede bijl kun je tal van werkzaamheden uitvoeren, maar het is wel belangrijk om voor kwaliteit te kiezen. Op deze manier weet je zeker dat je jouw klus goed uitvoert. Zowel in de tuin als daarbuiten is de bijl te gebruiken; bij Burghouwt bieden we alleen de beste kwaliteit bijlen voor jouw klus. Verstandig bouwen doe je samen met Burghouwt, en daarom ben je bij ons verzekerd van de beste producten. Bekijk zelf het aanbod en lees hier alles over het vinden van de beste bijl.

Lees meer

De toepassingen van bijlen

Een bijl is een veelzijdig gereedschap dat je gebruikt voor tal van werkzaamheden. Je gebruikt de bijl niet alleen om te hakken, maar ook om te klieven en vellen. Natuurlijk is de bijl vooral een tool waarmee je onder andere hout kunt hakken, bijvoorbeeld voor de open haard. Maar het is ook goed mogelijk om een bijl te gebruiken voor het snel weghakken van struiken of ander onkruid. Dit zorgt ervoor dat je een stuk sneller kunt werken. De bijl is daarom een veelgebruikte tool voor in de tuin.

Bekijk de mogelijkheden in het assortiment

Op het gebied van bijlen heb je meerdere mogelijkheden. Zo kun je niet alleen kiezen voor een hakbijl, maar zijn er ook boombijlen te vinden in het Burghouwt assortiment. Hier vind je een overzicht van de meest bekende bijlsoorten:

  • Hakbijl: een kleine en handzame bijl, te gebruiken voor in de tuin en in het bos. Hiermee hak je gemakkelijk en snel onkruid en struiken weg. De hakbijl is verkrijgbaar in diverse formaten.
  • Timmermansbijl: een bijl voor het bewerken van hout, je kunt dit type bijl gebruiken met een of twee handen.
  • Velbijl: een bijl voor het vellen van bomen, te gebruiken met twee handen.
  • Kloofbijl: een bijl voor het splijten van hout. De kop is zwaar en heeft een speciale bescherming op de steel.

Wat is de beste bijl?

Om te kunnen bepalen wat de beste bijl is voor jouw klus, is het belangrijk om eerst te bepalen welke klus je gaat uitvoeren. Een functionele hakbijl is de beste keuze wanneer je klussen in de tuin gaat uitvoeren. Voor de doe-het-zelver zal dit type bijl vaak voldoende zijn. Wil je een bijl aanschaffen voor zwaardere klussen, zoals het vellen van bomen of het hakken van hout? Dan kun je beter kiezen voor een timmermansbijl of een boombijl. Bij Burghouwt vind je verschillende kwalitatieve bijlen waarmee je jouw klus kunt klaren.