Tuingereedschap

Aan de slag in de tuin? Dan is het wel zo prettig om hiervoor goede producten te gebruiken. Zo ben je vaak ook nog verzekerd van een beter resultaat. Bij Burghouwt helpen we je graag met het vinden van goed tuingereedschap. Het tuingereedschap is niet alleen van de beste merken zoals Makita, Bosch en Bahco, maar biedt ook het nodige gemak, zodat het voor jou nog makkelijker is om aan de slag te gaan in de tuin. Ben je een hobbyist of zoek je naar producten als professioneel hovenier? Hier vind je altijd het beste tuingereedschap.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Wat valt er onder tuingereedschap?

Onder tuingereedschap valt al het handgereedschap dat je in de tuin kunt gebruiken. Je kunt hierbij onder andere denken aan schoffels en spades,maar ook aan snoeischaren, grondboren, takkenscharen en meer. Al dit gereedschap maakt het mogelijk om een tuin zeer goed te onderhouden en ook bij te houden. Goed gereedschap maakt het onderhoud van een tuin makkelijker en zorgt er ook voor dat je nog langer geniet van goed resultaat.

De waarde van goed tuingereedschap

Goed tuingereedschap is om meerdere redenen belangrijk om aan te schaffen. Met tuingereedschap ben je in de gelegenheid om een tuin goed te onderhouden. En of dit nu gaat om je eigen tuin of de tuin van een klant: het gebruik van goede producten is hierbij altijd belangrijk. Dit is in de eerste plaats waardevol voor het resultaat. Met kwalitatief tuingereedschap is het vaak ook veel beter mogelijk om ervoor te zorgen dat de tuin er na afloop weer strak bij ligt. Goed tuingereedschap is daarnaast ook waardevol voor jezelf. Je kiest voor ergonomisch tuingereedschap waarmee je sneller en efficiënter werkt.

In 3 stappen het juiste tuingereedschap

Hoe zorg je ervoor dat je goed tuingereedschap kiest? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden in de aanschaf: hier lees je hoe je in 3 stappen het beste tuingereedschap kiest:

 • Klus: kijk naar de tuin die je hebt en wat hier allemaal gedaan moet worden om de tuin in topvorm te houden. Op basis hiervan doe je geen onnodige aankopen.
 • Keuze: handgereedschap is ideaal voor de kleinere klussen, maar zodra je een hoge of lange heg helemaal met de hand moet doen, kun je beter voor een elektrische variant kiezen.
 • Vergelijk: tuingereedschap is verkrijgbaar van veel verschillende merken. Het is belangrijk om te vergelijken op prijs, maar ook op andere zaken zoals gebruiksvriendelijkheid, inzetbaarheid en meer. Zo maak je een goed overwogen keuze in de aankoop van goed tuingereedschap.