Tegelsnijders

Het maakt niet uit wat je gaat doen en wat je nodig hebt: bij Burghouwt vind je een ruim aanbod van gereedschap, materialen en heel veel andere producten voor iedere klus. We staan klaar voor zowel de professionals als de doe-het-zelvers, waardoor je zeker bent van een goede aankoop. Ben je op zoek naar een tegelsnijder? Op deze pagina vind je ons complete aanbod tegelsnijders, maar ontdek je ook wat Burghouwt’s keuze is voor de beste tegelsnijder van dit moment. Lees ook meer over de toepassingen en voordelen van dit gereedschap.

Lees meer

Tegelsnijders: toepassingen en voordelen

Een tegelsnijder is een ideale tool voor het snijden van tegels: tegelzetters of vakmannen die aan de slag gaan met tegelzetten hebben dan ook zeker baat bij het gebruik van dit gereedschap. De tegelsnijder biedt de mogelijkheid om tegels in een rechte lijn te snijden. Er komt altijd wel een moment waarop de tegel net te groot is om te plaatsen, waardoor er een stuk afgehaald moet worden. Daar komt de tegelsnijder bij kijken.

Je kunt tegels snijden, maar ook zagen: wat is de beste keuze? Tegels snijden is niet alleen sneller, maar het is ook nog eens nauwkeuriger. Een tegelsnijder biedt daarnaast ook een ander voordeel: je houdt de tegel droog waardoor je daarna meteen door kunt met het zetten van de tegels. Je kunt veel sneller snijden. Ga je aan de slag met keramische tegels of natuursteen? Dan is het beter om de tegelzaag erbij te pakken.

Burghouwt’s keuze in de beste tegelsnijder

Burghouwt kiest voor Rubi als beste merk voor tegelsnijders. Het merk wordt veel gebruikt door professionals die dagelijks werken met tegels. Met de tegelsnijders van dit merk kun je dikkere en zwaardere tegels doorsnijden. Rubi heeft ook standaard tegelsnijders die geschikt zijn voor de lichtere werkzaamheden. Het ruime aanbod van Rubi is dan ook een van de redenen dat dit merk Burghouwt’s keuze is voor de beste tegelsnijder: er is voor ieder wat wils in het aanbod. Ontdek het zelf in de online webshop.

De juiste tegelsnijder kiezen doe je zo

Er zijn verschillende soorten tegelsnijders: hoe zorg je dat je de juiste keuze maakt? De keuze hangt vooral af van de volgende zaken:

  • Soort tegels: voor tegels in de badkamer of het toilet heb je meestal een gewone tegelsnijder nodig omdat het heel gemakkelijk is om door deze tegels heen te snijden.
  • Oppervlakte: voor grotere oppervlaktes en tegels is het gemakkelijker om een wat meer geavanceerde tegelsnijder te gebruiken. Op deze manier werk je nog sneller en nauwkeuriger.
  • Breekkracht: kijk naar de breekkracht die de snijder aankan. Zo achterhaal je of de snijder geschikt is voor de tegels. Hoe dikker de tegels, hoe hoger de breekkracht.