Tegelnivelleer- en uitzetmaterialen

Bij het zetten van tegels komt heel wat kijken. Zo moet je de ondergrond goed voorbereiden, maar is het ook belangrijk dat de tegels goed worden geplaatst. Hiervoor zijn er verschillende hulpmiddelen. Op deze pagina vind je alle tegelnivelleer- en uitzetmaterialen die je mogelijk nodig hebt voor het uitvoeren van deze klus. Zo is het niet alleen een stuk makkelijker om te vinden wat je zoekt, maar ben je ook verzekerd van kwaliteit. Bij Burghouwt doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat jij jouw klus goed kunt uitvoeren en dat begint met het aanbieden van het beste gereedschap.

Lees meer

Wat vind je in het assortiment?

In het assortiment vind je alles wat je nodig hebt voor het uitzetten van het oppervlak dat je gaat betegelen. Op deze manier is het makkelijk om snel jouw gewenste artikelen te vinden, zodat je niet te lang hoef te wachten voordat je met je klus kunt starten. Hier vind je onder andere de volgende tools:

  • Tegelnivelleersysteem: dit systeem gebruik je omdat je hiermee een strak en vlak resultaat boekt. Ongelijkheden worden snel gecreëerd en dit voorkom je met het gebruik van een dergelijk systeem. Oneffenheden tussen vloer- en wandtegels of hoogteverschillen zijn verleden tijd met een tegelnivelleersysteem.
  • Uitzetmaterialen: je gebruikt uitzetmaterialen voor het correct plaatsen van wandtegels in een rechte lijn. Onder uitzetmaterialen vallen tegelkruisjes en elastiek, maar ook tegelhoeken en klemmen voor het tegelnivelleersysteem.

De toegevoegde waarde van tegelnivelleer- en uitzetmaterialen

Simpel gezegd ben je met tegelnivelleer- en uitzetmaterialen verzekerd van een beter resultaat. Je kunt in de eerste plaats veel strakker werken en dit brengt de nodige voordelen met zich mee. Oneffenheden of hoogteverschillen zijn verleden tijd wanneer je gebruik maakt van de juiste tegelnivelleer- en uitzetmaterialen. Het heeft dan ook wel degelijk toegevoegde waarde om dit te gebruiken, zeker wanneer je zelf niet veel ervaring hebt met het plaatsen van tegels op vloeren of wanden.

In 3 stappen de beste tegelnivelleer- en uitzetmaterialen

  • Systeem: er zijn meerdere tegelnivelleersystemen verkrijgbaar. De ene werkt met een tang en kapjes, terwijl de andere met een clip en strips werken. Het doel is hetzelfde, maar je keuze is vooral afhankelijk van je persoonlijk voorkeur.
  • Toepassing: een tegel nivelleersysteem is voor alle soorten tegels te gebruiken, voor zowel grote en kleine tegels als tegels voor binnen of voor buiten.
  • Accessoires: combineer het tegel nivelleersysteem met accessoires zoals losse haakjes of een touw. Hierdoor is het mogelijk om nog nauwkeuriger te werken en profiteer je van een strak resultaat.