Getande Spanen

Kwalitatief gereedschap zorgt voor heel wat voordelen. In de eerste plaats voer je jouw klus nog beter uit en in de tweede plaats krijg je mede hierdoor ook vaak een beter resultaat. Bij Burghouwt staat goed gereedschap gelijk aan verstandig bouwen: kwaliteit staat dan ook hoog in het vaandel. Hier ben je op de juiste plek voor het aanschaffen van het beste gereedschap voor iedere klus. Wil je een goede plakspaan voor het zetten van tegels? Hier vind je alle getande spanen in het Burghouwt assortiment.

Lees meer

Wat is een getande spaan?

Een getande spaan is een uitvoering van een plakspaan dat aan de zijkant is voorzien van een rij tanden. Met een plakspaan, ook wel een pleisterspaan genoemd, is het mogelijk om cement, pleister, gips of kalk glad te maken. Daarnaast is het een veelgebruikte tool voor het egaliseren van grote oppervlakken zoals vloeren. De meeste getande spanen bestaan uit een roestvrijstalen blad met een handvat. Zo kun je de spaan gemakkelijk bedienen op ieder oppervlak. Een getande spaan wordt vaak gebruikt voor het aanbrengen van lijm en andere egalisatieproducten.

De voordelen van getande spanen

Getande spanen brengen een aantal voordelen met zich mee. In de eerste plaats is het een uitgebreidere versie van de traditionele plakspaan, je bent dus verzekerd van een breed inzetbare tool voor het verdelen van heel veel verschillende lijmen en andere producten voor het egaliseren van een ondergrond. De handige tanden aan de zijkant van de spaan zorgen er daarnaast voor dat er banen ontstaan in de lijm die je hebt aangebracht. Dit zorgt ervoor dat tegels zich nog beter kunnen hechten. Getande spanen zijn dan ook veelgebruikte tools bij tegelzetten.

Zo kies je de beste tool voor je klus

Een goede getande spaan kiezen, hoe doe je dat? Voordat je een aankoop doet is het slim om een paar aandachtspunten mee te nemen. Zo weet je zeker dat je de beste getande spaan kiest. Let op de volgende punten:

  • Type vertanding: er zijn verschillende soorten vertanding op een plakspaan. Zo kun je kiezen voor fijne en grove tanden, maar ook voor ronde en vierkante tanden.
  • Toepassing: zorg ervoor dat je van tevoren weet welke producten je nodig hebt. Een getande spaan is vooral aan te raden wanneer je aan de slag gaat met het zetten van tegels.
  • Gebruiksgemak: let ook op het gebruik van de getande spanen. Zo is het prettig wanneer een plakspaan een stevig handvat heeft. Op deze manier is het makkelijker om langere tijd te werken met de spaan.