Staaldraadscharen

Op zoek naar een goede staaldraadschaar? Op deze pagina vind je een overzicht van alle staaldraadscharen in het assortiment van Burghouwt. Wij willen iedere vakman helpen met het vinden van de juiste en de goede producten voor iedere klus. Daarom selecteren we alleen de beste merken, waardoor verstandig bouwen met topkwaliteit gereedschap nog makkelijker wordt. En ook als het gaat om een staaldraadschaar ben je bij ons op de juiste plek voor een goede aankoop voor de lange termijn. Ontdek hier Burghouwt’s keuze in de beste staaldraadschaar en lees hoe je in 3 stappen de beste aankoop doet.

Lees meer

Staaldraadscharen: toepassing en voordelen

Een staaldraadschaar is, zoals de naam doet vermoeden, de ideale tool voor het doorknippen van staaldraad. De meeste staaldraadscharen knippen door staaldraad met een diameter van ongeveer 6 millimeter. Naast staaldraad kun je ook kabels en rondstaal doorknippen met deze tool. Een staaldraad zorgt ervoor dat je met veel gemak draad op een veilige en nette manier doorknipt, zonder dat het draad gaat splijten of kapot gaat. De kwaliteit van een staaldraadschaar is belangrijk: zo kies je een schaar die je lange tijd kunt gebruiken voor uiteenlopende klussen.

Burghouwt’s keuze in de beste staaldraadschaar

Burghouwt kiest voor Knipex als beste merk voor een staaldraadschaar. Als het gaat om tangen en scharen staat Knipex al jaren aan de top. Het merk biedt zeer sterke staaldraadscharen aan die je kunt aanschaffen wanneer je veel werk met staaldraad, rondstaal of kabels. De topkwaliteit scharen van het merk wordt door menig professional geroemd en dat is niet voor niets. Ook de prijs is aangenaam: je betaalt nooit onnodig teveel voor jouw nieuwe aanwinst. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom Knipex Burghouwt’s keuze is voor de beste staaldraadschaar.

In 3 stappen de beste staaldraadschaar aanschaffen

Hoe zorg je ervoor dat je een goede aankoop doet waar je lang gebruik van kunt maken? Dit doe je door jouw aankoopproces onder te verdelen in de volgende 3 stappen:

  • Toepassing: bepaal eerst waar je de schaar voor gaat gebruiken. De schaar is vooral een must voor staaldraad, rondstaal en kabels.
  • Maat: een staaldraadschaar is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Kijk onder andere wat de maximale dikte is waar de schaar doorheen kan knippen. Op deze manier weet je welke schaar aansluit bij jou klus.
  • Details: kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar het materiaal waarvan de schaar is gemaakt en hoe gebruiksvriendelijk en ergonomisch de handvatten zijn. Neem dit mee in het maken van een definitieve keuze.