Nijptangen

‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is al jaren onze slogan. En dat is niet voor niets, want we doen er alles aan om het voor jou als professional en doe-het-zelver zo makkelijk mogelijk te maken. We bieden niet alleen een ruim aanbod aan gereedschap, maar staan ook voor je klaar met adviezen. Zo ook als het gaat om nijptangen. Hier vind je het complete aanbod en is het nog makkelijker om snel te kiezen wat je nodig hebt, maar lees je ook Burghouwt’s keuze in de beste nijptangen die je op dit moment kunt aanschaffen. Zo maak je de beste keuze op de lange termijn en ga je hier bij iedere klus van profiteren.

Lees meer

Alles over het gebruik van nijptangen

De nijptang is een van de meest bekende stukken gereedschap en vrijwel iedere vakman en particulier heeft deze tang in de gereedschapskist. Nijptangen worden vooral gebruikt voor het vastzetten van een materiaal, zodat je een bepaalde actie kunt uitvoeren. Denk hierbij aan een spijker uit de muur trekken, betonvlechten of het knippen van draad. De nijptang is eigenlijk een combinatie van meerdere soorten tangen waar je dan ook meerdere klussen mee kunt uitvoeren. Als er lange benen aan de nijptang zitten wordt deze ook well een Moniertang genoemd. Het aanschaffen van een nijptang is dan ook altijd aan te raden wanneer je regelmatig klussen uitvoert.

Nijptangen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het is dan ook belangrijk om te bepalen wat voor jou belangrijk is. Kijk naar de afmetingen van de tang om zo de juiste keuze te maken voor je klus. Vergeet ook niet te vergelijken op prijs. Bij Burghouwt houden we de prijzen zo laag mogelijk en profiteer je daardoor van voordeel.

Burghouwt’s keuze in de beste nijptang

Burghouwt kiest voor Knipex als beste merk voor nijptangen. Vrijwel iedereen kent het merk Knipex, omdat dit dé naam is als het gaat om tangen en ander hoogwaardig gereedschap. De zeer hoge kwaliteit van de tangen en de brede inzetbaarheid zijn dan ook algemeen bekend. Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding ook zeer aantrekkelijk: dit zijn stuk voor stuk redenen waarom Knipex Burghouwt’s keuze is voor de beste nijptang die op dit moment verkrijgbaar is.

Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten

Waar moet je op letten voordat je een nijptang gaat aanschaffen? Kijk in de eerste plaats naar de toepassing van de tang. Waar wil je deze voor gaan gebruiken en hoe handig is het om voor dit type tang te kiezen. Als het je vooral gaat om knippen van draad is een kniptang wellicht een betere keuze. Kijk ook of de tang is voorzien van een VDE keurmerk waarmee de tang voldoet aan de belangrijkste eisen en daarnaast ook tot 1000 volt aan kan. Werk je veel met voltages, dan is het zeker belangrijk om dit mee te nemen in je keuze.