Tangen

Burghouwt helpt je graag met het vinden van de beste producten voor iedere klus. Wat je ook gaat doen, we hebben altijd het gereedschap dat jij nodig hebt om de beste resultaten te halen. Zo ben je hier op de juiste plek voor tangen: het uitgebreide assortiment stelt je in staat om altijd de kiezen wat je nodig hebt. Heb je vragen over het maken van een keuze? Daarvoor kun je altijd bij ons terecht. Ook lees je hier meer over tangen en ontdek je hoe je de juiste tang kiest voor jouw klus.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Bekijk het complete assortiment bij Burghouwt

Ben je op zoek naar een goede tang? Dan is het in de eerste plaats belangrijk om een keuze te maken tussen de verschillende soorten tangen die er zijn. Iedere tang heeft zijn eigen toepassing, waardoor je nog sneller kunt vinden wat je zoekt. Welke soorten tangen zijn er te vinden in het Burghouwt assortiment? Hier vind je een klein overzicht:

 • Combinatietang: te gebruiken voor het creëren van grip op verschillende voorwerpen. Ook heeft deze tang inkepingen voor het knippen van draad en een geribbeld gedeelte voor het vasthouden van kleine voorwerpen.
 • Waterpomptang: te gebruiken voor het stevig vastgrijpen van buizen, moerkoppen en ander rond of hoekig materiaal. Heeft een grote veelzijdigheid en grote kracht.
 • Nijptang of moniertang: te gebruiken voor het trekken van spijkers uit hout, maar ook voor het doorknippen van spijkers, dun draad en soortgelijke materialen.
 • Striptang: te gebruiken voor het verwijderen van isolatiemateriaal van elektriciteitsdraad door middel van een hefboommechanisme.

Wanneer gebruik je een tang?

Een tang is voor tal van klussen te gebruiken. Zo kun je een tang gebruiken om een spijker los te trekken uit een materiaal zoals hout, maar je kunt een tang ook gebruiken voor het doorknippen van draad tijdens een klus. Er zijn genoeg situaties waar je baat hebt bij het gebruik van een tang, en daarom is een tang ook altijd aan te bevelen om aan te schaffen voor je gereedschap.

De juiste tang voor je klus vinden doe je zo

Een goede tang vinden? Het is dan belangrijk om eerst te weten waar je deze voor gaat gebruiken. Een combinatietang is zeer veelzijdig, maar is bijvoorbeeld minder geschikt voor het lostrekken van spijkers uit hout, hier heb je dan weer meer aan een nijptang. Het is dan ook belangrijk om de toepassing te bepalen en daarna de keuze te maken voor een tang. Op deze manier kies je een kwalitatieve tang waar je lang gebruik van kunt maken. Bekijk het aanbod bij Burghouwt en kies de beste tang voor jouw klus.