Soldeergereedschap

Burghouwt helpt je graag met het correct uitvoeren van je klus. Hiervoor bieden we goed advies, maar kun je bij ons ook alleen het beste gereedschap vinden. Wij geloven dat het alleen met het beste gereedschap mogelijk is om verstandig en veilig te klussen. Dat zie je terug in ons assortiment van soldeergereedschap. Wil je goed gereedschap aanschaffen voordat je gaat solderen? Bekijk hier dan de mogelijkheden en ontdek hoe je het beste soldeergereedschap in slechts een paar stappen kunt vinden. Voor vragen tijdens je zoektocht kun je altijd bij ons terecht.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Wat is soldeergereedschap?

Soldeergereedschap omvat al het gereedschap dat je nodig hebt voor solderen. Met solderen verbind je twee metalen onderdelen aan elkaar, dit gebeurt door middel van een metaallegering. Door het soldeer te laten smelten, zal dit tussen de twee metalen onderdelen vloeien. Soldeer kan uit verschillende vormen bestaan: draad, korrel, poeder, pasta en meer. Een belangrijk verschil tussen lassen en solderen is dat solderen onder een relatief lage temperatuur gebeurt. Het materiaal dat je gaat solderen zal dan ook niet smelten. Bij lassen wordt een veel hogere temperatuur gebruikt, waardoor randen van het metaal zelf ook vloeibaar worden. Er zijn verschillende soldeertechnieken die je kunt hanteren om een bepaald resultaat te krijgen.

Alle producten in deze categorie

Onder soldeergereedschap vallen de volgende onderdelen:

 • Soldeerbout: een soldeerbout is een handgereedschap met een metalen punt. Hiermee kun je soldeer verwarmen totdat het vloeibaar wordt. Met een soldeerbout kun je vervolgens gaan solderen. Er zijn niet alleen elektrische soldeerbouten, maar ook soldeerpistolen en soldeerbouten die op gas werken.
 • Soldeer: soldeer is het materiaal dat je nodig hebt voor het aan elkaar bevestigen van metalen onderdelen. Zoals aangegeven is soldeer verkrijgbaar in diverse vormen.
 • Accessoires: het is mogelijk om tal van losse accessoires aan te schaffen voor je soldeergereedschap. Denk hierbij aan verlengstukken, soldeerboutbranders, branderkoppen en tal van andere soldeergereedschap toebehoren.

Het beste soldeergereedschap in 3 stappen

 • Soldeerbout: het is in de eerste plaats belangrijk om te bepalen op welke manier je wilt solderen. De meest gebruikte en moderne optie is de soldeerbout op gas. Je kunt aan de hand hiervan bepalen wat je precies nodig hebt.
 • Materiaal: je bepaalt zelf welke soldeer je gebruikt. Onder andere soldeertin wordt veel gekozen, dit is een zeer populaire metaallegering, verkrijgbaar van verschillende merken.
 • Extra’s: het is belangrijk om te checken of je nog andere accessoires nodig hebt. Wellicht moet je nog een losse gasslang aanschaffen of een losse branderkop.