Pijpsnijders

Bij Burghouwt staan we voor je klaar met goed advies, maar bieden we ook de beste producten aan voor jouw klus. Ben jij op zoek naar een goede pijpsnijder? Dan vind je hier een ruim aanbod van de beste pijpsnijders en handige accessoires zoals losse snijwieltjes. Je gebruikt een pijpsnijder voor het haaks doorsnijden van ronde metalen buizen. Pijpsnijders zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en van meerdere merken, zoals Gedore en Ridgid. Bekijk hier het assortiment en lees meer over hoe jij de beste pijpsnijder voor jouw klus vindt.

Lees meer

De werking van een pijpsnijder

Een pijpsnijder is een stuk gereedschap dat bestaat uit een C-vormige beugel. Aan een uiteinde is een draaiknop gemonteerd: hiermee kun je via schroefdraad het snijwiel aandraaien. Deze druk je tijdens het snijden tegen de buis aan. In de C-vormige beugel zitten draaibare rollen: deze zorgen ervoor dat de buis op zijn plek blijft tijdens het snijden. Wanneer je een buis wilt afkorten, bepaal je eerst waar je gaat snijden: dit teken je af. Draai de pijpsnijder open totdat de buis erin past. Daarna kun je met de draaiknop de pijpsnijder dichtdraaien totdat de buis vastgeklemd is.

Wanneer heb je een pijpsnijder nodig?

Je kunt een pijpsnijder gebruiken voor het doorsnijden van pijpen. Onder andere door loodgieters en monteurs wordt dit gereedschap veel gebruikt. Ga je iets installeren met buizen? Dan zal het zeker voorkomen dat je een pijpsnijder nodig hebt. Een groot voordeel van een pijpsnijder is dat je hiermee snel en precies kunt werken. Ook kost het veel minder kracht om een buis af te korten.

Zo kies jij de beste pijpsnijder

  • Toepassing: niet alle buizen zijn geschikt voor de pijpsnijder. Zo kun je beter een beugelzaag gebruiken voor dun- en dikwandige buizen van kunststof en metaal met een kleine diameter. Voor buizen met een grotere diameter is een pijpsnijder wel de beste keuze.
  • Diverse soorten: er zijn verschillende soorten pijpsnijders. Zo kun je kiezen voor lichte modellen die geschikt zijn voor pijpen van koper en dunwandig staal. Je kunt ook kiezen voor zware modellen die geschikt zijn voor buizen van dikwandig staal.
  • Afmeting: voor de meeste doe-het-zelvers zal een pijpsnijder van 0 - 30 millimeter voldoende zijn voor de meeste buizen. Als je grotere maten buizen hebt kies dan voor een groter formaat.