Overige messen

Het gebruik van een mes komt bij veel klussen goed van pas. Je kunt er niet alleen makkelijk materialen mee doorsnijden, maar het zorgt ook voor veel meer snelheid. Bij Burghouwt vind je hier het overzicht van alle overige messen. Daarnaast lees je meer over de waarde van een goed mes en ontdek je hoe je zelf de beste keuze maakt in je zoektocht naar een kwalitatief mes. Bij Burghouwt hechten we veel waarde aan goed gereedschap. Daarom ben je hier altijd aan het juiste adres voor kwaliteit: zo helpen we je om je klus goed uit te voeren en profiteer je van een goed resultaat.

Lees meer

Welke messen vind je hier?

Onder de overige messen vallen alle andere messen die je in de Burghouwt webshop kunt vinden. Onderstaand vind je een overzicht van de soorten messen die je op deze pagina tegenkomt:

  • Vouwmes: een vouwmes is een multifunctioneel mes dat heel veel toepassingsgebieden heeft. Dit type mes is eenvoudig te bedienen en is onder andere verkrijgbaar van het merk Stanley.
  • Zakmes: het bekende zakmes is net als het vouwmes op meerdere manieren inzetbaar. Een zakmes is scherp, biedt meerdere functies en is daarnaast vaak eenvoudig aan een riem of broek te bevestigen.
  • Vast mes: een vast mes is een type mes waarvan het lemmet vastzit. Het is daardoor niet mogelijk om een lemmet in te klappen.
  • Isolatiemes: zoals de naam doet vermoeden is een isolatiemes geschikt voor het snijden van isolatiemateriaal.

De waarde van goede kwaliteit messen

Het gebruik van een mes kan bij heel veel klussen van pas komen, maar hoeveel je hier aan hebt is afhankelijk van de kwaliteit van het mes. Alleen met een mes van de beste kwaliteit kun je profiteren van grote voordelen. Zo ben je in de eerste plaats in staat om veel sneller te werken. Daarnaast kies je ook voor betere nauwkeurigheid.

Zo maak jij de juiste keuze in een mes

Er zijn verschillende zaken waar je op kunt letten bij het uitkiezen van een goed mes. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten:

  • Gebruiksgemak: een goed mes is voorzien van een interlock-verbinding. Deze verbinding zorgt ervoor dat je een stevige grip hebt op het mes. Dit draagt bij aan het gebruiksgemak van het mes.
  • Opbergen: je wilt een mes tijdens je klus natuurlijk bij de hand houden, maar de hele tijd vasthouden is geen optie. Kijk daarom naar een mes met een handige broekklem of riemclip of kies voor een extra compact exemplaar die in je broekzak past.