Glassnijders

Burghouwt helpt je graag met het goed uitvoeren van jouw klus. Wat je ook doet en wat je ook nodig hebt: in deze webshop vind je alles wat je nodig hebt voor iedere klus. Daarnaast bieden we ook alleen de beste producten, zodat je zeker weet dat je jouw klus goed kunt uitvoeren. Ben je op zoek naar een goede tool om glas recht te snijden? Dan ben je hier op de juiste plek, want hier vind je de glassnijders in het assortiment van Burghouwt. Ook lees je hoe je de beste glassnijder aanschaft en welke voordelen je ervaar met het gebruik van dit gereedschap.

Lees meer

Wat kun je met glassnijders?

Een glassnijder is een tool die je gebruikt voor het snijden van glas. Anders dan de naam doet vermoeden zul je met de glassnijder het glas niet daadwerkelijk snijden. Een glassnijder zorgt eerder voor het voorwerk, zodat je vervolgens het glas goed kunt breken. Hoe werkt een glassnijder precies? Dit gereedschap is in de eerste plaats voorzien van een wieltje waarmee je onder druk over het glas beweegt. Zo ontstaat er een kras in het glas. Vervolgens leg je de glassnijder aan de kant en leg je het glas op bijvoorbeeld een tafel. Door druk uit te oefenen op het glas zal het glas langs de gemaakte kras afbreken.

De glassnijder heeft naast een wieltje ook nog een paar inhammen in het metalen gedeelte. Deze inhammen kun je gebruiken voor het wegbreken van stukjes glas. Je kunt glas van verschillende diktes wegbreken.

Bekijk de voordelen van een goede glassnijder

Een goede glassnijder brengt meerdere voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel van een glassnijder is dat je hiermee glas zeer recht kunt afbreken. Met de glassnijder voer je alvast het belangrijkste onderdeel uit: je maakt een diepe kras in het glas. Daarna hoef je het glas alleen nog maar neer te leggen en te breken. Het zal precies breken bij de kras, waardoor je verzekerd bent van een strak resultaat. Een goede glassnijder is niet alleen zeer effectief, maar ook heel erg gemakkelijk in gebruik.

In 3 stappen de beste glassnijder aanschaffen

  • Bepaal de toepassing: een glassnijder is gemaakt voor algemeen glassnijwerk. Een doorsnee glassnijder is dan ook niet geschikt voor grote glasplaten.
  • Kies de geschikte soort: je kunt kiezen voor verschillende soorten glassnijders. Zo zijn er speciale diamantsnijders, maar ook wielsnijders. Welke jij nodig hebt is afhankelijk van de klus die je uitvoert.
  • Vergelijk je opties: het is altijd belangrijk om glassnijders van meerdere merken met elkaar te vergelijken, zodat je een goede keuze kunt maken.