Afbreekmessen

Of je nu een professional bent of een enthousiaste doe-het-zelver: iedere vakman heeft behoefte aan goed gereedschap. Goed gereedschap zorgt er niet alleen voor dat je sneller werkt, maar ook dat het resultaat beter is en daar kun je vervolgens weer lang van genieten. Bij Burghouwt zijn we ook van mening dat kwalitatief gereedschap bijdraagt aan verstandig bouwen. Daarom bieden we jou alleen de beste producten aan. Bekijk hier het aanbod van afbreekmessen en ontdek ook Burghouwt’s keuze in het beste afbreekmes dat verkrijgbaar is.

Lees meer

De voordelen van een afbreekmes

Een afbreekmes is een scherp mes. Het mes bestaat uit een behuizing met daarin ruimte voor een lang en scherp mes. Dit mes bestaat uit inkepingen die het makkelijk maken om het mesje op deze plekken door te breken. Dit kun je bijvoorbeeld doen als het mes aan de voorzijde bot is geworden. Een groot voordeel van een afbreekmes is dat je door dit afbreek-principe veel langer met een mes doet.

Burghouwt’s keuze: het beste afbreekmes

Burghouwt kiest voor Stanley als beste merk afbreekmes. Als er een merknaam bekend is onder vakmannen dan is het een Stanleymes. DIt mes heeft dan ook de naam gekregen van de fabrikant dat het mes heeft ontwikkeld en uitgebracht. Stanley is een topmerk als het gaat om afbreekmessen: er zijn meerdere soorten afbreekmessen van dit merk op de markt gebracht. Stanley combineert kwaliteit met gebruiksvriendelijkheid en een lange levensduur en is om deze reden Burghouwt’s keuze in het beste afbreekmes.

Waar let je op bij het aanschaffen van een afbreekmes?

Wil je graag een afbreekmes aanschaffen? Zorg er dan voor dat je de onderstaande aandachtspunten meeneemt. Op deze manier weet je zeker dat je een goed overwogen keuze maakt.

  • Omvang: afbreekmessen zijn verkrijgbaar in diverse lengtes. Wat voor jou de goede keuze is, is afhankelijk van jouw eigen voorkeur. Houd bijvoorbeeld rekening met waar je het mes gaat opbergen.
  • Handgreep: een goed afbreekmes is voorzien van een prettige handgreep. Zo kun je het afbreekmes veel langer gebruiken zonder dat je ergens last van krijgt.
  • Gebruiksgemak: vrijwel alle afbreekmessen zijn voorzien van een handige clip waarmee je het mes in en uit kunt schuiven. Maar onderling kunnen er toch verschillen zijn in hoe deze clip te gebruiken is.
  • Functies: kijk naar de extra’s die een afbreekmes heeft. Zo zijn er messen met een speciale blokkeerschroef, maar kun je ook kiezen voor een uitgebreid exemplaar met bladreiniger en magazijn voor reservebladen.