Snijgereedschappen

Burghouwt staat voor je klaar met advies en informatie over het vinden van de beste snijgereedschappen. Snijgereedschap is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en wordt gebruikt voor het snijden van tal van materialen. Je kunt hier terecht voor snijgereedschap van diverse merken, maar altijd van de beste kwaliteit. Wil je de beste keuze maken? Bekijk hier dan het assortiment snijgereedschappen van Burghouwt. Ook lees je hier tips voor het vinden van het beste snijgereedschap.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Wat valt er onder snijgereedschap?

Onder snijgereedschap vallen verschillende soorten gereedschap. Dit maakt het goed mogelijk om iets te vinden dat specifiek past bij het materiaal dat je wilt gaan snijden. Bij Burghouwt vind je onder andere:

 • Afbreekmessen: met dit scherpe mes is het mogelijk om tal van materialen door te snijden. Het afbreekmes bestaat uit een mesje met inkepingen waar je dit mes af kunt breken als het bijvoorbeeld bot wordt. Zo heb je altijd weer een scherp mesje tot je beschikking.
 • Uitschuifmessen: dit is een van de meest bekende soorten messen die door veel vakmannen wordt gebruikt. Het is een scherp mes dat je met een klein knopje kunt in en uitschuiven.
 • Glassnijders: met een glassnijder maak je een lijn in het glas waar je wilt snijden. Door het glas op een rand te leggen en te breken zal het langs de lijn afbreken.
 • Pijpsnijders: een pijpsnijder is te gebruiken voor het haaks doorsnijden van ronde metalen buizen.

De toepassingen van dit gereedschap

Met snijgereedschap kun je voor heel veel gemak zorgen tijdens een klus. Alleen al met een afbreek- of uitschuifmes kun je de meeste materialen doorsnijden. Dit zorgt ervoor dat je een stuk sneller kunt werken. Daarnaast is het met goed snijgereedschap ook mogelijk om zeer nauwkeurig te werken. Hiermee behaal je de beste resultaten tijdens je klus. Goed snijgereedschap is dan ook onmisbaar voor iedere vakman: van beginnende doe-het-zelver tot ervaren professional.

Beste snijgereedschap kiezen: stappenplan

Het beste snijgereedschap kiezen: hoe kun je dit het beste doen? Hier vind je een overzicht van aandachtspunten die je mee kunt nemen in het maken van een keuze:

 • Toepassing: het type snijgereedschap dat je kiest baseer je op de klus die je uitvoert. Ga je aan de slag met glas? Dan is het slim om voor een glassnijder te kiezen. Voor het doorsnijden van verschillende materialen is een afbreekmes of uitschuifmes altijd onmisbaar.
 • Gebruik: snijgereedschap moet gemakkelijk te gebruiken zijn, het is dan belangrijk om te letten op de aanwezigheid van een prettige handgreep.
 • Gebruiksgemak: let op aanwezigheid van handige extra’s. Zo heeft een afbreekmes groeven in het mes waardoor je het eenvoudig afbreekt als het mes bot is geworden.