Pijpsleutels

Er zijn heel veel hulpmiddelen die je bij jouw klus kunt gebruiken. Bij Burghouwt helpen we je dan ook graag met het vinden van de beste producten voor het los- en vastdraaien van moeren of bouten. Op deze pagina vind je alle pijpsleutels in het assortiment en is het goed mogelijk om precies te vinden wat je zoekt. Wil je weten wanneer de pijpsleutel de beste keuze is en hoe je de beste keuze maakt? Hier vind je alle informatie over pijpsleutels, maar ontdek je ook Burghouwt’s keuze in de beste pijpsleutel die je kunt aanschaffen.

Lees meer

Alles over het gebruik van pijpsleutels

Een pijpsleutel is een speciale type sleutel is die gemaakt voor het los- en vastdraaien van dieper liggende bouten of moeren. Een pijpsleutel bestaat uit een naadloos stalen pijpeind: ieder uiteinde heeft een zeskantige opening, hier past de kop van een bout of moer in. Er wordt een passende stift of wringstaaf in een van de doorgaande gaten geplaatst: je kunt de sleutel op deze manier gebruiken. Ligt een bout of moer dieper of is het niet goed toegankelijk voor andere type sleutels? Dan vormt de pijpsleutel de perfecte oplossing.

Burghouwt’s keuze in de beste pijpsleutel

Burghouwt kiest voor Gedore als beste merk pijpsleutel. Het merk biedt in de eerste plaats een pijpsleutel die voor alle soorten bouten en moeren te gebruiken is. Je kunt ook meteen een wringstaaf bestellen die je gebruikt voor het draaien van de sleutel. Op deze manier is het goed mogelijk om dieper liggende bouten of moeren los of vast te draaien. Daarnaast speelt ook de prijs een belangrijke reden in de keuze in Gedore als beste merk. De goede prijs-kwaliteitverhouding zorgt ervoor dat je een goede investering doet voor jouw gereedschapskist. Bekijk zelf het aanbod van Gedore bij Burghouwt.

De juiste pijpsleutel kiezen? Hier moet je op letten

Voordat je een pijpsleutel gaat aanschaffen is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Zo ben je in staat om de juiste keuze te maken. Wat zijn aandachtspunten om mee te nemen bij het kopen van een pijpsleutel? Deze lees je hier:

  • Toepassing: waar ga je pijpsleutel voor gebruiken? Het is vooral een slimme tool voor dieper liggende bouten en moeren. Liggen ze vlakbij het oppervlak? Dan kun je ook voor een dopsleutel kiezen of een andere type moersleutel.
  • Accessoires: wanneer je de pijpsleutel gaat aanschaffen is het goed om te weten dat je ook de wringstaaf nodig hebt. Deze heb je nodig om de pijpsleutel goed te kunnen gebruiken voor het los- en vastdraaien van de moer of bout.