Staalwol

Als vakman heb je de keuze uit honderden producten waarmee je voor extra gemak kunt zorgen. Bij Burghouwt helpen we je dan ook graag met het maken van de beste keuzes voor gereedschap: zo weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit en behaal je de beste resultaten. Of je nu een fanatieke doe-het-zelver bent of een doorgewinterde professional: je hebt altijd baat bij goede producten. Op deze pagina vind je het assortiment staalwol. Bekijk alle voordelen van staalwol en lees Burghouwt’s keuze in de beste staalwol die op dit moment verkrijgbaar is. Op deze manier voer je jouw klus op de best mogelijke manier uit.

Lees meer

Wat is staalwol?

Staalwol is een soort bosje van fijn staaldraad. Je kunt dit type schuurmateriaal in verschillende uitvoeringen aanschaffen. Je kunt kiezen voor zeer fijn staalwol, maar ook zeer grof en verschillende gradaties hier tussenin. Staalwol maakt het mogelijk om aluminium en koper te polijsten. Wanneer je op zoek gaat naar staalwol is het altijd belangrijk om goed te kijken naar de uitvoering. Afhankelijk van de grote kun je staalwol gebruiken voor het reinigen, schuren en polijsten van diverse materialen.

De toepassingen van staalwol

Je kunt staalwol voor verschillende doeleinden gebruiken. Er is in de eerste plaats huis-, tuin- en keukenstaalwol, dat je gebruikt voor het reinigen van pannen. Het is daarnaast ook mogelijk om te kiezen voor speciaal staalwol dat is ontworpen voor het reinigen van verroest metaal. Daarnaast wordt het ook gebruikt om hout te polijsten.

Burghouwt’s keuze in de beste staalwol

Burghouwt kiest voor Metalino als beste merk staalwol. Metalino is een merk dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van staalwol. De naam Metalino is niet voor niets gekozen: dit woord is ontleend aan de Griekse term voor metaal. Metalino biedt een breed aanbod aan staalwolproducten: voor kwalitatief staalwol in diverse uitvoeringen kun je dan ook altijd bij dit merk terecht. Je kunt de staalwol van Metalino gebruiken voor het schuren, reinigen en polijsten van diverse materialen: het product is dus breed inzetbaar. De kwaliteit van het merk is zeer hoog en dit is dan ook de belangrijkste reden dat Metalino Burghouwt’s keuze is voor de beste staalwol. Ook de goede prijs-kwaliteitverhouding speelt hierin een rol.