Schuurpapier

Iedereen kent schuurpapier: het ideale hulpmiddel om een ondergrond voor te bereiden op schilderen of een andere afwerking. Toch kan het nog altijd lastig zijn om te bepalen wat je nu precies nodig hebt. Bij Burghouwt staan we voor je klaar met advies en helpen we je graag met het maken van de beste beslissing. Zo vind je hier niet alleen het beste schuurpapier, maar lees je ook meer informatie over je mogelijkheden en hoe je het beste schuurpapier kiest voor jouw klus. Op deze manier weet je zeker dat je gaat profiteren van een mooi resultaat.

Lees meer

De werking van schuurpapier

Schuurpapier is een onmisbaar gereedschap wanneer je iets wilt schilderen of op een andere manier wilt bewerken. Met schuren zorg je ervoor dat een oppervlak weer glad wordt. Denk hierbij aan een raamkozijn, een houten vloer of een ander object: in alle gevallen is schuren belangrijk omdat je hiermee zorgt voor een glad resultaat. Door met het schuurpapier over het oppervlak te bewegen, zul je losse stukjes of bladderend verf gemakkelijk kunnen wegschuren.

Welke mogelijkheden heb je?

Schuurpapier is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor pads voor droog schuren, maar ook waterproof schuurpapier of de klassieke schuurpapieren. Maar ook een kant-en-klare rol die je lang kunt gebruiken of een goed schuurblok is verkrijgbaar. Wat je kiest is vooral afhankelijk van je eigen voorkeur, maar ook van het oppervlak dat je gaat schuren. Vind jij het fijn om zelf niet teveel kracht te hoeven gebruiken of wil je een groot oppervlak snel schuren? Dan kun je er ook voor kiezen om hiervoor een speciale schuurmachine aan te schaffen.

Aandachtspunten voor het beste schuurpapier

Ga je aan de slag met schuren? Dan is het slim om te weten dat er meerdere mogelijkheden zijn, niet alleen in soorten schuurpapier, maar ook in uitvoering. Hier vind je dan ook de belangrijkste aandachtspunten om mee te nemen in het maken van een keuze:

  • Type schuurpapier: bepaal eerst wat voor soort schuurpapier jij prettig vindt om mee te werken. Bij Burghouwt heb je de keuze uit verschillende soorten, waardoor je altijd vindt waar je naar op zoek bent.
  • Korrel: een schuurpapier bestaat uit een deklaag van slijpmateriaal dat verschillende uitvoeringen heeft. Maar wanneer gebruik je nu wat? Grof schuurpapier (korrel 60) is voor het verwijderen van oude verflagen of roest. Middelgrof schuurpapier (korrel 80 - 120) is voor het afronden van hoeken en fijner schuren voordat je gaat schilderen. Fijn schuurpapier (korrel 120 - 180) pas je toe na het aanbrengen van grondverf. Zeer fijn schuurpapier (korrel 200-600) gebruik je nadat je een laklaag hebt aangebracht.