Schuurpads

Of je nu een fanatieke doe-het-zelver bent of een professionele vakman: het is altijd belangrijk om het juiste materiaal aan te schaffen voor je werkzaamheden. Bij Burghouwt geloven we dat goed gereedschap al het halve werk is, en daarom bieden we alleen de beste producten aan. Hier vind je ons assortiment van schuurpads en is het aan jou om te bepalen wat voor jou de beste keuze is. Natuurlijk helpen we je graag met het maken van deze keuze en lees je hier de belangrijkste aandachtspunten voor het kiezen van de beste schuurpads voor jouw klus.

Lees meer

De werking van schuurpads

Schuurpads zijn handige hulpmiddelen om een oppervlak grondig en snel te schuren. Als het gaat om handpads kun je deze producten heel eenvoudig over een oppervlak bewegen. De structuurs op het papier schuren een oude verflaag van het oppervlak weg. Je kunt een schuurpad gebruiken in een fijne of juist een grove structuur.

  • Grove structuur: een schuurpad met zeer grove structuur gebruik je voor het verwijderen van oude verflagen en roest. Een middelgrove structuur kun je gebruiken voor het schuren van hoeken.
  • Fijne structuur: een fijne structuur gebruik je meestal na het schilderen, bijvoorbeeld na het aanbrengen van grondverf. Daarna ga je hier nog met een laklaag overheen. Daarna kun je hier zelfs nog met een zeer fijne structuur overheen.

Wat zijn hier de voordelen van?

Schuurpads zorgen voor een strakker resultaat. Gebruik je een goede schuurpad, dan is het oppervlak mooi glad en kun je hier met grondverf en daarna lak overheen en krijg je een strak resultaat. Schuur je niet? Dan is het goed om te weten dat je waarschijnlijk een minder strak resultaat krijgt. Je ziet oneffenheden in het oppervlak die je niet meer weg krijgt. Het gebruik van schuurpads of ander schuurmateriaal is dan ook altijd aan te raden voordat je gaat starten met schilderen.

De beste schuurpads kiezen: aandachtspunten

Waar moet je op letten wanneer je schuurpads wilt aanschaffen? Je kunt in ieder geval rekening houden met de volgende aandachtspunten:

  • Juiste structuur: let op de structuur van de schuurpad. Grove structuurs zijn voor het verwijderen van oude verflagen en het glad maken van het oppervlak. Fijne structuurs zijn voor na het aanbrengen van de eerste verflaag.
  • Uitvoering: een schuurpad is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een platte handpad, maar zijn er ook schuursponsen waarmee het ook makkelijk is om bepaalde oppervlakten te schuren.