Schuurlinnen

'Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is niet voor niets onze slogan. We staan altijd voor je klaar met het beste gereedschap en goed advies. Op deze manier weet je niet alleen zeker dat je kiest voor topkwaliteit, maar ook dat je jouw klus op de best mogelijke manier uitvoert. Je bouwt en klust hierdoor verstandig. Ben je op zoek naar goed schuurlinnen? Op deze pagina vind je het complete assortiment van schuurlinnen. Ook ontdek je hier Burghouwt’s keuze in de beste schuurlinnen en ontdek je waarom het gebruik van dit type schuurpapier aan te raden is.

Lees meer

Wat is schuurlinnen?

Schuurlinnen is een schuurmiddel dat je kunt vergelijken met normaal schuurpapier. Maar er zit een belangrijk verschil tussen beide soorten. Bij schuurlinnen zijn de korrels aangebracht met lijm op een ondergrond van fijn geweven textiel. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Stevig: schuurlinnen is door de ondergrond van textiel nog steviger dan normaal schuurpapier
  • Nauwkeurig: met schuurlinnen is het altijd mogelijk om zeer nauwkeurig te schuren, ook als het linnen nat is. Dan gaat het schuren ook een stuk sneller.
  • Glad resultaat: gebruik je schuurlinnen voor nat schuren? Dan creëer je snel een spiegeleffect en profiteer je dus van een zeer glad resultaat.

Burghouwt’s keuze in de beste schuurlinnen

Burghouwt kiest voor Flexovit als beste merk voor schuurlinnen. Flexovit is de specialist op het gebied van schuurmiddelen voor industriële toepassingen. Je kiest hiermee voor een professioneel merk die de beste resultaten biedt. Het merk heeft een ruim assortiment met veel goede producten: denk hierbij aan losse schuurlinnen maar ook handige verpakkingen in de vorm van een dispenser. Flexovit heeft vooral het gebruiksgemak hoog in het vaandel staan en daar kun je als ervaren en beginnende vakman optimaal van profiteren. Ook de goede kwaliteit is een reden dat Flexovit Burghouwt’s keuze is voor de beste schuurlinnen.

Maak de beste keuze in jouw schilderklus

Staat er een schilderklus op je te wachten? Dan is het altijd belangrijk om het oppervlak eerst te schuren. Dit doe je met schuurmateriaal naar jouw keuze. Schuurlinnen is de beste keuze wanneer je verzekerd wilt zijn van een zeer gladde afwerking. Ook als je graag nat wilt schuren is dit type een aanrader. Bekijk zelf alle mogelijkheden in het assortiment van Burghouwt. Heb je vragen over het vinden van de beste schuurlinnen? Dan kun je hiermee altijd bij ons terecht.