Schuurmateriaal

Voordat je iets gaat schilderen, staat er vaak nog een ander klusje te wachten die niet bij iedereen even goed in de smaak valt: schuren. Maar om het beste resultaat te krijgen is het erg belangrijk wanneer je van tevoren goed schuurt. En om ervoor te zorgen dat jij straks profiteert van een prachtig resultaat, kun je bij Burghouwt terecht voor een ruim aanbod van schuurmateriaal. Hier bekijk je het complete assortiment maar ontdek je ook alle voordelen en hoe je in 3 stappen het beste schuurmateriaal voor je klus kiest.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Wat valt er onder schuurmateriaal?

 • Schuurpapier: het klassieke schuurpapier is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Welke je nodig hebt is afhankelijk van het te schuren en schilderen oppervlak. Soms is een fijn schuurpapier nodig, in andere gevallen juist een schuurpapier met grove korrel.
 • Schuurlinnen: vergelijkbaar met schuurpapier, maar het verschil is dat de korrels op een ondergrond van textiel zijn gelijmd. Het is hierdoor iets steviger en je kunt vaak nog preciezer schuren.
 • Schuursteen: met een schuursteen is het mogelijk om harde steensoorten zoals beton af te bramen.
 • Schuurpads: deze pads van schuurpapier kun je bevestigen op een schuurmachine.
 • Staalborstels: een borstel met haren van staal waarmee het mogelijk is om gereedschap van staal te reinigen en ontroesten.
 • Staalwol: een bosje van fijn staaldraad dat je gebruikt om hout te polijsten en metaal schoon te maken.

De voordelen van kwalitatief schuurmateriaal

Waarom is het belangrijk om te kiezen voor kwalitatief schuurmateriaal? In de eerste plaats ben je op deze manier verzekerd van een goed resultaat. Door een ondergrond eerst goed te schuren, creëer je de ideale basis voor het schilderen of een ander afwerking. Gebruik je geen schuurpapier of geen goed schuurmateriaal, dan zie je dit uiteindelijk terug in het resultaat. Daarnaast is het meeste schuurmateriaal zeer gemakkelijk in gebruik.

In 3 stappen het gewenste schuurmateriaal

 • Toepassing: kijk eerst naar wat je precies wilt schuren en welk schuurmateriaal hier het beste bij past. Ga je bijvoorbeeld een houten kast opnieuw schilderen, dan kun je het beste een klassiek schuurpapier gebruiken. Voor een deur kies je schuurpads voor op een schuurmachine om de klus zo snel mogelijk te klaren.
 • Gemak: je kunt losse schuurpapieren bestellen, maar ook kiezen voor een handig schuurblok of juist een schuurmachine. Je kunt het voor jezelf een stuk makkelijker maken, maar je doet er ook goed aan om je keuze te baseren op het oppervlak dat je moet schilderen.
 • Uitvoering: er zijn veel uitvoeringen van schuurpapier. Schuurpapier met grove korrel is voor het grove werk, zoals het verwijderen van een oude verflaag, terwijl een fijne korrel juist weer ideaal is voor het afronden van hoeken.