Schroevendraaiers

Op zoek naar schroevendraaiers? Dit gereedschap is altijd onmisbaar, wat voor klussen je ook uitvoert, er is altijd een moment waarop je een schroevendraaier nodig hebt. Schroevendraaiers vind je hier volop: bij Burghouwt hebben we een ruim assortiment van verschillende soorten schroevendraaiers. Zo vind je niet alleen altijd wat je nodig hebt, maar ben je daarnaast ook verzekerd van de beste kwaliteit. Burghouwt staat voor verstandig bouwen en biedt dan ook alleen topkwaliteit gereedschap voor iedere klus. Hier vind je ook een stappenplan voor het vinden van de beste schroevendraaier.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
Pagina:
 1. 1
 2. 2

De meest bekende schroevendraaiers op een rij

Wanneer je een goede schroevendraaier zoekt is het goed om te weten dat er niet een type is waar je voor kunt kiezen. Er zijn verschillende soorten schroevendraaiers die je kunt gebruiken voor tal van uiteenlopende werkzaamheden. Hier vind je een duidelijk overzicht van de meest bekende soorten en hun toepassingsgebied:

 • Sleufschroevendraaier: dit is de meest bekende soort schroevendraaier. Dit klassieke model heeft een platte kop en wordt gebruikt voor het in- en uitdraaien van tal van uiteenlopende soorten schroeven.
 • Philips schroevendraaier: de Philips schroevendraaier is uitgevonden door Philips en is verkrijgbaar in vier maten. Het is een type kruiskopschroevendraaier voor het in- en uitdraaien van schroeven met een X-vormige groef.
 • Pozidrive schroevendraaier: de Pozidrive schroevendraaier is ook een type kruiskopschroevendraaier. Het verschil met de Philips schroevendraaier is dat de Pozidrive schroevendraaier nog een extra kruis heeft. Zo kun je meer grip uitoefenen op de schroef.
 • Torx schroevendraaier: de TX-schroevendraaier heeft een zespuntige ster in de kop. Het wordt gezien als een alternatief voor de kruiskopschroevendraaier. De Torx-schroevendraaier is voor het in- en uitdraaien van torx-schroeven en -bouten.

Onmisbare schroevendraaiers voor iedere klus

Een schroevendraaier is een onmisbare tool die je bij heel wat klussen nodig hebt. Zo is het onder andere handig om te gebruiken wanneer je een schroef vast wilt draaien, maar ook als je deze juist los wilt maken. Je zult als vakman regelmatig een schroevendraaier nodig hebben, maar het is wel belangrijk om de juiste keuze te maken. Hoe je dat doet, zie je verderop.

De beste schroevendraaier kiezen: stappenplan

 • Schroeftype: baseer de schroevendraaier op het schroeftype dat er word gebruikt.
 • Toepasbaarheid: er zijn verschillende soorten schroevendraaiers. Er zijn een aantal schroevendraaiers die je vrijwel voor iedere klus kunt gebruiken.
 • EIgenschappen: kies voor schroevendraaiers met handige eigenschappen waardoor je nog sneller kunt werken. Denk hierbij aan accu-schroevendraaiers of schroevendraaiers met spanningzoeker.