Verfmengstaven

Burghouwt helpt je graag met het vinden van goed gereedschap voor jouw klus. Het maakt niet uit of je een ervaren vakman bent of een beginnende doe-het-zelver: hier vind je alles wat je nodig hebt om de klus goed uit te voeren. Een goede uitvoering begint met het aanschaffen van kwalitatief gereedschap en daarin staat Burghouwt je altijd bij. Want hier vind je alleen de allerbeste producten van topmerken. Zo helpen wij je met verstandig bouwen en profiteer jij van een mooier resultaat. Op deze pagina vind je ons aanbod van verfmengstaven: zo kies jij de beste producten voor je schilderklus.

Lees meer
  • verfmixer oaf 80mm

    Loading
    Artikelnr. 691550

Dit is de waarde van verfmengstaven

Een verfmengstaaf is een product waar je misschien niet meteen aan denkt als je gaat schilderen. Toch is het erg handig wanneer je deze accessoire in huis hebt: je bent hiermee verzekerd van een stuk meer gemak. Een verfmengstaaf is een speciale staaf die je kunt gebruiken om verf te mengen. Als je gaat schilderen en je de pot met verf opent, zul je zien dat de verf nog niet in de juiste kleur is. In dit geval is het belangrijk om de verf te mengen met een mengstaaf: zo creëer je de goede kleur en breng je dit goed aan op het te schilderen oppervlak.

Welke mogelijkheden zijn er?

Een verfmengstaaf is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Zo zijn er natuurlijk de klassieke verfmengstaven van hout die je heel makkelijk kunt gebruiken met het roeren in een pot verf. Zo meng je de verf goed en krijg je het beste kleurresultaat. Het komt vaak voor dat je een mengstaaf gratis krijgt bij aankoop van een pot verf. Maar het komt ook voor dat je te maken hebt met grote hoeveelheden verf: je hebt dan baat bij een goede verfmixer. Een verfmixer is gemaakt van metaal en biedt de mogelijkheid om verf mechanisch te mixen. Je kunt de mixer bijvoorbeeld op een boormachine monteren. Behalve verf kun je hier ook 2 componenten coatings, lijmen en andere vloeibare producten mee mengen.

Zo kies je de beste verfmengstaaf voor je klus

Een goede mengstaaf voor je klus kiezen: waar moet je dan op letten? Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. De belangrijkste aandachtspunten vind je hier:

  • Type mengstaaf: je hebt in sommige gevallen baat bij een mechanische mixer, bijvoorbeeld wanneer je grote hoeveelheden verf in een keer wilt mengen. Hiervoor is een houten mengstaaf niet voldoende. Vaak hebben doe-het-zelvers genoeg aan een simpele mengstaaf en kiezen professionals voor een mechanisch model.
  • Gemak: kijk ook naar het gemak waarmee je de verf wilt mengen. Omdat je een mechanische verfmixer heel eenvoudig op de boormachine monteert, kies je voor heel veel gemak en een snel resultaat.