Verf- en Glasschrapers

Bij Burghouwt vind je altijd de beste producten voor jouw klus. Ga je aan de slag met schilderen? Dan heb je mogelijk baat bij de aanschaf van een goede verfschraper. Hier ben je op de juiste pagina voor het aanbod van verf- en glasschrapers. Met het gebruik van dit gereedschap ben je verzekerd van een nog strakker resultaat. Bekijk hier het aanbod en lees meer over de werking en het gebruik van een verf- en glasschraper. Zo ben jij nog beter in staat je klus goed uit te voeren: daar helpen we je bij Burghouwt graag bij.

Lees meer

Hoe werken verf- en glasschrapers?

Zowel een verf- als glasschraper is een zeer handige tool wanneer je aan de slag gaat met verf. Het is een stuk gereedschap dat bestaat uit een handvat met een scherp mes aan de voorzijde. Dit mes is vaak plat, waardoor je het gemakkelijk over een oppervlak kunt schrapen. Hiermee is het mogelijk om vuil van een oppervlak te halen. Je bent hierdoor verzekerd van een strakker resultaat. Het is bij Burghouwt ook mogelijk om een reservemesje aan te schaffen voor je verfschraper. Bekijk zelf al je mogelijkheden in het assortiment.

De toepassing van dit gereedschap

Er zijn verschillende gevallen waarbij je gebruik kunt maken van een verfschraper of glasschraper. Zoals de naam al doet vermoeden is een verfschraper gemaakt voor het verwijderen van verfresten op bepaalde oppervlakken. Heb je geknoeid met verf maar zie je dit pas later? Dan gebruik je de scherpe verfschraper om de opgedroogde druppel verf van het oppervlak te verwijderen. Een glasschraper is speciaal ontworpen om zo vuil van glas te halen. Denk hierbij aan verf, maar ook aan lijm of stickers. Voor iedere schilderklus aan kozijnen is het dan ook zeker een aanrader om een glasschraper te gebruiken, zodat je zeker weet dat het oppervlak dat je gaat schilderen volledig schoon is.

Hoe kies je de beste verf- en glasschrapers?

De beste verf- en glasschraper kiezen doe je vooral op basis van je eigen voorkeuren. Er zijn verschillende uitvoeringen die allemaal hetzelfde doel hebben: het verwijderen van verf en vuil op diverse oppervlakken. Je kunt op de volgende punten letten:

  • Mes: er zijn schrapers met een tweesnijdend mes of een driehoekig mes. Wat je kiest is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur.
  • Toepassing: bekijk eerst de toepassing van een mes. De meeste messen zijn geschikt voor materialen zoals hout, metaal, beton, verf, lijm en roest, maar dit kan per exemplaar verschillen.
  • Bediening: kijk goed naar de bediening van de schraper. Er zijn speciale modellen met een handige knop op het handvat, zodat je meer kracht kunt zetten.