Kwasten en Blokwitters

Kwaliteit staat bij Burghouwt op de eerste plaats: we helpen jou dan ook graag met het vinden van de beste producten voor iedere klus. Binnen of buiten aan de slag gaan met een schilderklus vraagt om de beste producten. Daarom kun je bij ons altijd terecht voor kwalitatief schildergereedschap, waaronder kwasten en blokwitters. Op deze pagina vind je het complete aanbod van kwasten en blokwitters. Zo is het nog makkelijker om snel te vinden wat je zoekt, maar weet je ook zeker dat je kiest voor de beste kwaliteit.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Alles over het gebruik van kwasten en blokwitters

Wanneer is het nu slim om een kwast te gebruiken voor het schilderen? Over het algemeen wordt een kwast gekozen wanneer je moeilijk bereikbare plekken wilt schilderen. Denk hierbij aan hoeken, randen of langs afplaktape. Het is goed mogelijk om het gebruik van een roller te combineren met een kwast. Er zijn heel veel verschillende soorten kwasten: zo kun je kiezen voor platte en brede kwasten, puntkwasten of juist een kwast voor een speciaal oppervlak, zoals de radiator. Een blokwitter is een extra brede kwast die je kunt gebruiken voor het aanbrengen van muurverf. Zo zorg je snel voor een strak resultaat.

De voordelen op een rij

Er zitten een aantal voordelen aan het gebruik van een kwast. In de eerste plaats is het met een kwast goed mogelijk om flexibel te werken. Je kunt overal goed bij omdat je goed wendbaar bent met de kwast. Ten tweede is een kwast ook ideaal voor oppervlakken die moeilijker bereikbaar zijn. Denk hierbij aan hoeken en randen. Ongelijke delen of smalle oppervlakken zijn perfect te schilderen met een kwast. Het is daarnaast ook nog mogelijk om de kwast te combineren met een roller voor een mooi resultaat.

Kwasten en blokwitters aandachtspunten

  • Type verf: bepaal de kwast op basis van het type verf dat je gaat gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale kwasten voor watergedragen verf en voor terpentine gedragen verf.
  • Maat kwast: voor kozijnen doe je er goed aan om een ronde kwast te gebruiken, terwijl je voor deuren beter een platte kwast gebruikt. Ook voor een schutting of tuinhuis gebruik je het best een platte kwast. Voor precisiewerk is een puntkwast een betere optie.
  • Type haar: het materiaal van het haar bepaald voor een groot deel het resultaat. Je kunt kiezen voor een kwast van varkenshaar of van synthetisch haar. Kwasten met syntetisch haar zijn geschikt voor nieuwere laksoorten. Een kwast met varkenshaar is voor terpentine gedragen verf.