Schaafbeitels- en mesjes

Bij het gebruik van een schaaf ben je natuurlijk grotendeels afhankelijk van de scherpte van de beitels. Hoe scherper deze zijn, hoe nauwkeuriger je werkt en hoe beter het resultaat. Het kan natuurlijk voorkomen dat je huidige mesjes bot zijn geworden en niet meer optimaal werken. Op deze pagina vind je dan ook het assortiment van schaafbeitels en -mesjes. Hiermee is het mogelijk om gemakkelijk en snel de juiste accessoires aan te schaffen voor je schaaf, zodat je hier snel mee aan de slag kunt. Bij Burghouwt hechten we veel waarde aan kwaliteit, en daarom vind je bij ons alleen de beste producten van de beste merken.

Lees meer

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van schaafbeitels- en mesjes?

Bij het uitkiezen van schaafbeitels en -mesjes is het goed om op verschillende zaken te letten. Zo voorkom je dat je een verkeerde aankoop doet. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten voor het aanschaffen van beitels en mesjes voor je schaaf?

  • Merk: heb je een schaaf van een specifiek merk? Dan is de kans groot dat je een schaafbeitel of -mesje nodig hebt die in deze schaaf past. Koop je een schaafbeitel van een ander merk, dan zal deze mogelijk niet passen. Zorg er daarom voor dat je een schaafbeitel of -mesje kiest van het goede merk.
  • Type beitel/mesje: er zijn verschillende soorten beitels en mesjes verkrijgbaar. Kijk daarom goed naar het type schaaf dat je hebt en welke beitel of welk mesje hier bij hoort. Zo weet je zeker dat je het juiste product kiest.
  • Afmetingen: de schaafbeitels en -mesjes hebben diverse afmetingen. Kijk hier goed naar: het is zonde om een beitel of mesje te kopen die vervolgens niet in de schaaf past.

De opties voor schaafbeitels- en mesjes

Bij Burghouwt helpen we je graag met het maken van de juiste keuzes. Je vindt hier dan ook een ruim aanbod van schaafbeitels en -mesjes. Op deze manier is het makkelijk om snel een goede aankoop te doen waar je lange tijd van profiteert. Zo kun je hier onder andere terecht voor losse mesjes die voor specifieke machines verkrijgbaar zijn, zoals van merken als Bosch, Makita en Festool. Ook voor merken als Stanley vind je hier de nodige schaafmesjes en accessoires. Of je nu een schaaf hebt van Bosch of Makita: er is altijd een geschikt set mesjes/beitels beschikbaar die je hiervoor kunt aanschaffen. Bekijk hier zelf het aanbod van Burghouwt.