Houtraspen

Ben je op zoek naar een houtrasp? Dit stuk gereedschap is ideaal voor het bijwerken van diverse materialen, zoals hout en metaal. Maar er zijn verschillende soorten houtraspen te vinden, waardoor het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Op deze pagina vind je alle houtraspen in het Burghouwt assortiment. Je bent hier in ieder geval verzekerd van kwaliteit, want we bieden alleen de beste producten aan voor jouw klus. Daarnaast vind je hier meer informatie over het gebruik van de houtrasp, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Lees meer

Wat is een houtrasp?

Een houtrasp is een tool die je niet alleen gebruikt voor het bijwerken van hout. Ook kunststof is te bewerken met dit gereedschap. Een rasp kan daarnaast ook gebruikt worden voor het bijwerken van gipsplaten en -blokken. Een rasp heeft over het algemeen een blad met daarin scherpe tanden: hiermee is het mogelijk om hout of een ander materiaal weg te schrapen. Er wordt vaak een ruw oppervlak achtergelaten. Er zijn verschillende soorten houtraspen te vinden, waardoor je heel gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt.

Alles over het gebruik van houtraspen

Een houtrasp met een breed blad zorgt voor een fijne afwerking. Heeft een houtrasp minder tanden, dan is er juist sprake van een grovere afwerking. Wat voor jou de keuze is, is afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken. Hier vind je een overzicht van de verschillende soorten houtraspen die je bij Burghouwt kunt vinden:

  • Halfronde rasp: een halfronde rasp heeft aan de ene zijde van het blad een ronde kant en aan de andere zijde tanden. Hiermee is het onder andere mogelijk om gaten en holle objecten te bewerken.
  • Ronde rasp: een ronde rasp heeft, zoals de naam doet vermoeden, een volledig rond blad. Je hebt bij deze houtrasp de keuze uit verschillende uitvoeringen in de grofheid van de tanden.

De beste houtrasp voor je klus kies je zo

Een houtrasp kiezen doe je vooral op basis van de klus die je gaat uitvoeren. Zo is het heel goed mogelijk om een ronde rasp te kiezen, maar ben je ook in staat om voor een halfronde rasp te kiezen. Verder zijn er in beide gevallen nog mogelijkheden als het gaat om de tanden. Wil je een fijne of juist een grove afwerking? Hier baseer je de keuze in het type rasp ook op. Houtraspen zijn verkrijgbaar bij Burghouwt en bieden jou de mogelijkheid je klus goed uit te voeren.