Metsel Uitzetmaterialen

Bij Burghouwt staan we voor je klaar met het beste gereedschap om ervoor te zorgen dat jij jouw klus optimaal kunt uitvoeren. Het maakt niet uit wat je gaat doen en wat je nodig hebt: verstandig bouwen doe je samen met Burghouwt. Op deze pagina vind je het complete aanbod van metsel uitzetmaterialen. Zo weet je precies welke producten je kunt aanschaffen en ben je daarnaast ook verzekerd van de beste kwaliteit. Ben jij op zoek naar metselkoord of een goed hoekset? Dan ben je hier op de juiste plek. Bekijk zelf de beste metsel uitzetmaterialen in het Burghouwt assortiment.

Lees meer

Wat zijn metsel uitzetmaterialen?

Voordat je gaat beginnen met metselen is het belangrijk om je goed voor te bereiden. En dat doe je onder andere met het gebruik van metsel uitzetmaterialen. Hier vallen verschillende producten onder, zoals:

  • Metselkoord: met dit stevige touw kun je verbindingen maken tussen de metselprofielen. Het vormt hierdoor een controlemiddel waarmee je verzekerd bent van een strak verloop van de steenlagen. Metselkoord is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.
  • Metsel hoekset: een compleet set bestaat uit metselkoord en blokjes waarmee je het draad kunt spannen tussen twee profielen. Je hebt hierdoor meteen alles wat je nodig hebt, zodat je zeker kunt zijn van een strakke verbinding.

Voordelen van metsel uitzetmaterialen

Waarom is het belangrijk om metsel uitzetmaterialen te gebruiken? Deze accessoires brengen verschillende voordelen met zich mee. Zo is het onder andere mogelijk om hiermee veel nauwkeuriger te werken. Het koord en de blokjes fungeren als een makkelijk controlemiddel om ervoor te zorgen dat de steenlagen zuiver horizontaal zijn. Zonder dit hulpmiddel kun je zomaar een scheve muur metselen. Daarnaast is het ook nog eens zeer eenvoudig om de metsel uitzetmaterialen te gebruiken. Binnen een paar minuten heb je een strakke lijn gecreëerd.

Wat heb je nodig voor jouw klus?

Wat je precies nodig hebt voor je klus is afhankelijk van de klus die je gaat uitvoeren. Heb je bijvoorbeeld al een muur staan en moet je alleen een paar losse stenen metselen? Dan zul je niet direct een metselkoord nodig hebben. Je hebt wel metsel uitzetmaterialen nodig wanneer je aan de slag gaat met een nieuwe muur. In dit geval heb je baat bij een handig controlemiddel. Het spannen van draad tussen twee profielen is de ideale manier om er zeker van te zijn dat je strak werkt. Bekijk hier alle mogelijkheden in het assortiment van Burghouwt.