Waterpassen en Hellingmeters

Op zoek naar goede meetinstrumenten? Wanneer je een nauwkeurige meting wilt uitvoeren is het wel zo prettig dat je dit kunt doen met goede instrumenten. Burghouwt weet als geen ander hoe belangrijk dit is, en daarom kun je bij ons terecht voor de beste producten. Onze slogan ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ geeft aan hoeveel waarde we hechten aan het creëren van de beste resultaten. Hiervoor gebruik je natuurlijk de beste producten. Bekijk hier ons assortiment van waterpassen en hellingmeters om al jouw mogelijkheden in de webshop te ontdekken.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Dit is de toepassing van waterpassen en hellingmeters

Waterpassen en hellingmeters zijn relatief bekende meetinstrumenten, maar waar gebruik je ze precies voor? Dat lees je hier:

  • Waterpas: een waterpas wordt vooral toegepast om te bepalen of een vlak of lijn zo precies mogelijk horizontaal ligt. Het is ook mogelijk om met de waterpas verticaal te meten, maar er zijn ook opties voor het meten onder een hoek van 45 graden.
  • Hellingmeter: een hellingmeter wordt vooral toegepast voor het meten van de hoek van een helling. De toepassing van een hellingmeter zie je vooral terug in de bouw, scheepvaart, luchtvaart en wegenbouw.

Hoe werkt het?

Een waterpas bestaat uit een metalen balk met daarin een libel. Dit is een doorzichtig buisje dat is gevuld met een vloeistof. Wanneer een balk of ander voorwerp precies horizontaal ligt, zal er een luchtbel zitten tussen twee streepjes op het buisje. Er zijn verschillende soorten waterpassen, waaronder een magnetische waterpas en een stelwaterpas. Een hellingmeter werkt door middel van zwaartekracht. De hoek tussen de grond en een schuin vlak of hoog object wordt met dit meetinstrument gemeten.

Burghouwt’s keuze in de beste waterpassen en hellingmeters

Burghouwt kiest voor SOLA als beste merken voor waterpassen en hellingmeters. SOLA is ook een bekende naam en is de specialist op het gebied van waterpassen. Er zijn van dit merk zowel gewone als magnetische en stelwaterpassen aan te schaffen. De kwaliteit en het ruime aanbod van beide merken zorgen ervoor dat ze Burghouwt’s keuze zijn voor de beste waterpassen en hellingmeters.