Slaglijnmolens

Er bestaan heel veel verschillende soorten meetinstrumenten: het kan daardoor lastig zijn om een goede keuze te maken. Wellicht is een slaglijnmolen precies wat je zoekt: hier vind je een overzicht van alle slaglijnmolens in het assortiment van Burghouwt. Zo ben je niet alleen verzekerd van een ruim aanbod, maar kun je er ook vanuit gaan dat je kiest voor topkwaliteit. Bij Burghouwt hechten we veel waarde aan goede kwaliteit en daarom bieden we alleen de beste producten aan: ontdek het zelf.

Lees meer

Alles over de werking van een slaglijnmolen

Een slaglijnmolen is een stuk gereedschap waarmee het mogelijk is om een rechte lijn te trekken over vrij grote afstanden. Je gebruikt hierbij een dun koord dat met krijt is doordrenkt: dit laat je met grote kracht op het oppervlak slaan. De slaglijn zit vast op een haspel in de slaglijnmolen. Deze is voorzien van een haakje, welke je kan uittrekken en weer opwinden met een speciale slinger. Er zit krijtpoeder in de molen: als je de slaglijn uittrekt komt hier automatisch genoeg krijt op.

Het uiteinde van het koord kun je haken op een vast punt, zoals een spijker. De lijn breng je daarna naar het gewenste punt. Leg de lijn vlak op het af te tekenen oppervlak. Trek de lijn vervolgens zeer strak, trek hem omhoog tot 20 centimeter boven het oppervlak en laat hem terugspringen: zo ontstaat er een duidelijke krijtlijn.

Bekijk alle voordelen van dit gereedschap

Het gebruik van een slaglijnmolen brengt verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats is het hiermee heel goed mogelijk om een groot oppervlak af te tekenen. Dit neemt veel minder tijd in beslag en zorgt daarnaast voor een snel resultaat. Daarnaast is het meetinstrument zelf ook zeer makkelijk te gebruiken: het afrollen gaat makkelijk en daarnaast kun je de lijn ook weer heel snel oprollen. Verder is de behuizing van de slaglijnmolen ook zeer sterk. Is de poeder op? Dan kun je gemakkelijk nieuwe bestellen en aanbrengen in de slaglijnmolen, zodat je deze weer volop kunt gaan gebruiken.

Burghouwt’s keuze in de beste slaglijnmolen

Burghouwt kiest voor Stanley als beste merk slaglijnmolen. De keuze is gebaseerd op het feit dat Stanley een zeer ruim assortiment aanbiedt van slaglijnmolens. Je kunt verschillende soorten slaglijnmolens aanschaffen, maar ook complete sets met extra poeder en handige pen. Zo weet je zeker dat je alles bij je hebt om een succesvolle meting uit te voeren. Daarnaast staat Stanley ook bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding en kun je er ook vanuit gaan dat je kiest voor een product met een lange levensduur. Daarnaast is Stanley al jaren een topmerk op het gebied van handgereedschap. Dit is de reden dat Stanley Burghouwt’s keuze is voor de beste slaglijnmolen.