Schuifmaten

Kwalitatief gereedschap is een van de belangrijkste manieren om verstandig te bouwen. ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is dan ook onze slogan: we bieden alleen de beste producten aan waarmee jij aan de slag kunt met iedere klus. Dat zie je ook in ons assortiment schuifmaten. Je bent hier verzekerd van alleen de beste producten van topmerken. Zo kies je voor kwaliteit en ga je op een goede manier aan de slag met je klus. je bent zo veel beter in staat een goed resultaat te behalen. Bekijk hier alles wat je moet weten over de schuifmaat en lees hoe je de beste keuze maakt voor jouw klus.

Lees meer

Alles over de werking van schuifmaten

Een schuifmaat is een speciaal meetinstrument dat je gebruikt voor het meten van zowel buitenmaten als binnenmaten en dieptematen. Over het algemeen staat de schuifmaat bekend vanwege de zeer grote nauwkeurigheid waarmee je verschillende zaken kunt meten. Een schuifmaat kan vaak nog nauwkeuriger meten dan een liniaal of duimstok. Een schuifmaat heeft een vast gedeelte met een meetlat met de metingen aangegeven in millimeters. De schuifmaat heeft ook een los gedeelte die je met een schuif kunt verplaatsen.

Het is mogelijk de schuifmaat te gebruiken voor dieptemetingen: de meetstift verbuigt hierbij niet. Bij binnen metingen kan de schuifmaat ook gebruikt worden, zowel voor metingen zuiver door het midden als evenwijdig aan de lengteas. Wil je bijvoorbeeld de omvang van een bout meten? Deze kun je in de schuifmaat plaatsen en vervolgens aflezen wat de afmeting is.

Schuifmaat of rolbandmaat?

Wat is nu het beste meetinstrument voor jouw klus? Dit is afhankelijk van de klus die je gaat uitvoeren. Een schuifmaat en rolmaat bieden beide voordelen, waar wat kun je nu het beste gebruiken?

  • Schuifmaat: dit is ideaal voor het maken van zeer precieze metingen. Voor het opmeten van de binnen en buitendiameter van pijpen of buizen is een schuifmaat bijvoorbeeld onmisbaar.
  • Rolmaat: een rolmaat is zeer flexibel voor zowel binnen- als buitenmaten en omtrekmaten. Dit meetinstrument is vooral onmisbaar bij het meten van lange stukken. Het is een handiger en nauwkeuriger meetinstrument dan de duimstok.

Zo maak je de beste keuze in jouw klus

Het beste meetinstrument kiezen voor jouw klus doe je aan de hand van de klus die je gaat uitvoeren. Voor nauwkeurige metingen is een schuifmaat zeker de beste keuze. Als het gaat om schuifmaten heb je ook nog de keuze uit meerdere materialen. Een schuifmaat van roestvrij staal is zeer kwalitatief en gaat lang mee.