Rolbandmaten

Als vakman heb je baat bij het gebruik van goede meetinstrumenten. Een van de mogelijkheden die je in dit geval hebt is de aanschaf van een rolbandmaat. Bij Burghouwt vind je een ruime collectie van rolbandmaten. Zo ben jij in staat om de beste keuze te maken. Op deze pagina bekijk je niet alleen het complete assortiment, maar kun je ook meer lezen over het gebruik van de rolbandmaat en ontdek je Burghouwt’s keuze in de beste rolbandmaat van dit moment. Hier lees je alles over het vinden van de beste rolbandmaat voor jouw klus.

Lees meer

Wat heb je aan een rolbandmaat?

Een rolbandmaat is een ideale tool wanneer je snel zaken op wilt meten. Wil je weten hoe lang een bepaald voorwerp is of hoeveel centimeter een muur in totaal is? Dan kun je heel gemakkelijk gebruik maken van een rolbandmaat. De rolbandmaat bestaat uit een zelf oprollende meetband. De band is gemaakt van dun staal dat ook nog buigbaar is. Aan de hand van een speciaal knopje kun je de meetband ook vastzetten, waardoor deze niet meer uit zichzelf oprolt. Aan de voorzijde van de meetband zit een gebogen lipje: deze kan rondom een voorwerp worden aangebracht, zodat je dit goed kunt meten. Op de meetband zelf staan ook de centimeters en millimeters aangegeven.

Burghouwt’s keuze in de beste rolbandmaten

Burghouwt kiest voor Stanley als beste merk rolbandmaat. De keuze is gebaseerd op het feit dat Stanley een merk is dat al jaren aan de top staat op het gebied van handgereedschap. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat je kiest voor een sterk en kwalitatief meetinstrument waar je lang gebruik van kunt maken. De rolbandmaten van Stanley hebben een stevige behuizing en zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende maten. Zo kun je kiezen voor een rolbandmaat van 3 meter, maar ook van 5 meter. De prijs-kwaliteitverhouding en de vele mogelijkheden maken Stanley Burghouwt’s keuze in de zoektocht naar de beste rolbandmaat.

Rolbandmaat aandachtspunten: stappenplan

Ga je een rolbandmaat uitkiezen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal aandachtspunten. Zo weet je zeker dat je het juiste meetinstrument kiest voor jouw klus.

  • Maat: kijk naar de maat van de meetband. Meestal is 3 meter voldoende, maar wanneer je grotere oppervlakken moet meten is het slim om voor een meetband van 5 meter te gaan.
  • Dikte band: hoe dikker de meetband, hoe steviger deze is en hoe minder snel deze zal knikken als de band volledig is uitgerold.
  • Specificaties: kijk goed naar de extra’s die een rolbandmaat mogelijk biedt. Zo zijn er uitvoeringen met een speciale broekklem zodat je de rolmaat heel makkelijk met je mee kunt dragen.
  • Kwaliteit: een goede rolbandmaat is voorzien van een speciale deklaag voor bescherming tegen slijtage, zodat je nog langer gebruik kunt maken van je rolmaat.