Meetwielen

Moet je grote oppervlakten opmeten? Dan ben je ongetwijfeld aan het kijken naar meetwielen. Een meetwiel zorgt er namelijk voor dat je tijdens het lopen de afmetingen van het vloeroppervlak kan opmeten. Burghouwt heeft een aantal varianten met bijbehorende accessoires in het assortiment opgenomen. Doordat er meerdere varianten zijn, is het niet altijd eenvoudig om de juiste keuze te maken. Daarom helpt Burghouwt aan de juiste aandachtspunten om mee te nemen in de zoektocht, krijg je meer te weten over het gebruik en welk merk niet over het hoofd gezien mag worden.

Lees meer

Hoe gebruik je de meetwielen?

Meetwielen zijn heel eenvoudig in gebruik. Zodra je deze goed hebt ingesteld, is het alleen nog een kwestie van deze vooruit duwen. De cijfers beginnen dan te draaien en zijn direct zichtbaar op het display. De cijfers blijven oplopen, tot je klaar bent met de metingen. Je hoeft dan alleen nog alles op te schrijven, waarna je een nauwkeurige meting tot jouw beschikking hebt om de werkzaamheden tot een goed einde te brengen. Doordat je verder nergens naar om hoeft te kijken, is een meetwiel geschikt voor iedere klusser.

Zo kies je de juiste meetwielen

Maar welke aandachtspunten zijn dan belangrijk voor het aanschaffen van meetwielen? Burghouwt zet een aantal van deze punten op een rij.

  • Gewicht: Een van de belangrijkste specificaties om naar te kijken is het gewicht van een meetwiel. Dit gewicht moet namelijk niet te veel zijn om de hanteerbaarheid te waarborgen. Zorg er daarom voor dat je het gewicht meeneemt in het maken van een keuze, zodat je hier verder niet meer naar om hoeft te kijken.
  • Handgreep: Een ergonomisch handgreep is van belang om zo lang mogelijk te kunnen meten. Alleen zijn de handgrepen bij verschillende modellen ook te verstellen, zodat deze nog meer bij jouw lichaam aan kunnen sluiten. De handgrepen zorgen dan dat je geen lichamelijke klachten krijgt.
  • Meting: Bij de meetwielen kunnen de metingen in verschillende varianten komen. Je moet er echter altijd voor zorgen dat je een nauwkeurige meting krijgt. Let daarom ook op de nauwkeurigheid van de metingen, zodat je voorkomt dat de metingen niet bij de werkzaamheden passen.
  • Extra accessoires: De meetwielen worden ook vaak met extra accessoires geleverd. Denk bijvoorbeeld aan de draagtas. Een draagtas zorgt ervoor dat je alles eenvoudig mee kan nemen en direct beschikbaar hebt als je met de metingen gaat beginnen.

Burghouwt’s keuze: de beste meetwielen

Burghouwt kiest voor Bosch als beste meetwielenmerk. Het merk heeft veel ervaring met het ontwikkelen van gereedschappen en accessoires. Dit is direct terug te zien aan hoe je de gereedschappen kan gebruiken en wat deze jou kunnen brengen. Zo kan je de cijfers bijvoorbeeld eenvoudig aflezen, waardoor je jouw werkzaamheden binnen een korte tijd voort kan zetten. Ook is deze eenvoudig vooruit te duwen, waardoor je geen ongemakken ervaart en ook de langere stukken goed op te meten zijn. De hoogwaardige kwaliteit zorgt voor een lange levensduur en geven jou de gelegenheid om voor langere tijd alles op te meten.