Meetlatten en Meetstokken

Hier vind je het complete aanbod van meetlatten en meetstokken bij Burghouwt. We helpen je graag met het vinden van de beste producten voor jouw klus. Welke werkzaamheden je ook moet uitvoeren: wij staan voor je klaar met kwalitatief gereedschap. Of je nu een meetlat nodig hebt of een goede boormachine: hier vind je alles wat je nodig hebt. Burghouwt staat voor kwaliteit en verstandig bouwen: je kunt er dus altijd vanuit gaan dat je hier de beste producten aanschaft. Bekijk hier alles over de toepassing van meetlatten en meetstokken.

Lees meer

Wat kun je met meetlatten en meetstokken?

Meetlatten en meetstokken zijn handige tools waarmee je zeer nauwkeurig kunt meten. De meetlatten en meetstokken zijn voorzien van een maatverdeling in millimeters en de grotere cijfers geven de centimeters aan. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een uitvoering waar ook de inches nog bij staan. Je kunt de meetlatten en meetstokken in diverse uitvoeringen en maten aanschaffen. In de meeste gevallen zijn de latten en stokken gemaakt van sterke materialen zoals roestvrij staal. Hierdoor zijn ze goed bestand tegen tal van weersomstandigheden, maar kunnen ze ook goed tegen een stootje. Een goede meetlat of -stok is zeer flexibel en heel breed toepasbaar.

Alles over de toepassing van meetlatten en -stokken

Meetlatten en meetstokken zijn gemaakt voor het meten van afstanden. Zo is het onder andere mogelijk om voor een telescopische meetstok te kiezen, waarmee je zeer nauwkeurig afstanden kunt meten. Een meetlat is daarnaast ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en lengtes. Je kunt dit meetinstrument onder andere gebruiken voor het meten van vloerhoogtes. De brede toepasbaarheid van zowel meetlatten als meetstokken maken het zeker een aanrader om deze producten in huis te hebben. Wat voor jou de beste keuze is, is vooral afhankelijk van je eigen wensen en de klus die je gaat uitvoeren.

Zo kies je de beste meetlat voor jouw klus

Kies je een meetlat of ga je voor een meetstok? Het juiste meetinstrument kiezen doe je in de eerste plaats op basis van de klus die je gaat uitvoeren of met het oog op de komende klussen. Heb je een zeer sterk meetinstrument nodig die goed tegen een stootje kan? Kies dan voor een roestvrij stalen meetlat, waarmee je zeker weet dat je lange tijd kunt doen. Anderzijds kun je ook kiezen voor een telescopische meetstok waarmee je zeer flexibel en nauwkeurig kunt meten, bijvoorbeeld de afstand tussen twee muren.