Landmetermaten

Het inzetten van een landmetermaat is het mogelijk om de maat van een constructie of oppervlak op te meten. Er zijn verschillende gevallen waarbij dit nodig is en je hebt dan baat bij een makkelijk en nauwkeurig meetinstrument. Bij Burghouwt vind je dan ook een aanbod van landmetermaten. Zo is het voor jou mogelijk om het hele assortiment te bekijken en ben je nog beter in staat om een goede keuze te maken. Waar moet je op letten bij aanschaf en hoe gebruik je een landmetermaat precies? Dat lees je hier.

Lees meer

Wat is een landmetermaat?

Een landmetermaat is een speciaal meetinstrument. Dit instrument bestaat uit een handvat met een rol lint waarop de millimeters en centimeters staan aangegeven, dat eindigt in een haak of een ronding. Op deze manier is het mogelijk om met twee personen de meting te verrichten. Je kunt ook de haak ergens aan bevestigen zodat je de landmetermaat in je eentje kunt bedienen. Er zijn verschillende soorten landmetermaten verkrijgbaar, van topmerken als Sola en Stanley: deze vind je terug in het assortiment van Burghouwt.

Alles over het gebruik van een landmetermaat

Het gebruik van een landmetermaat zie je vooral terug op bouwplaatsen en in de wegenbouw. Het is een ideale manier om een groot stuk land op te meten, om zo een nauwkeurige meting te kunnen maken. De landmetermaat maakt het mogelijk om de maat op te meten van een oppervlak of constructie. Het is onder andere mogelijk om een landmetermaat aan te schaffen voor 30 tot 50 meter. Zo is dit meetinstrument ideaal voor het nauwkeurig afmeten van grotere afstanden, zonder dat dit veel moeite kost.

De beste keuze maken voor je klus

Heb je een landmetermaat nodig? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende soorten. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, vind je hier een overzicht met aandachtspunten voor het vinden van de beste landmetermaat:

  • Gebruiksgemak: landmetermaten moeten gemakkelijk te gebruiken zijn en daarnaast ook comfortabel zijn in gebruik. Let daarom om het handvat van de landmeter.
  • Kwaliteit: een goede landmetermaat is voorzien van een coating waarmee je weerspiegeling kunt voorkomen. Weerspiegeling kan voor veel hinder zorgen en de coating neemt dit weg.
  • Specificaties: let onder andere op de aanwezigheid van handige extra’s, zoals een uitklapbare eindhaak en een inklapbare zwengel.