Aftekengereedschap

Burghouwt biedt alleen de beste producten aan voor jouw klus: dat gaat niet alleen om gereedschap, maar ook om handige accessoires die jij perfect kunt gebruiken voor je klus. Dat zie je terug in ons assortiment van aftekengereedschap. Hier kun je meteen alles vinden wat je nodig hebt voor het meten van tal van verschillende zaken. Bekijk hier niet alleen het complete aanbod van aftekengereedschap, maar ontdek ook welk gereedschap hieronder valt en hoe jij de beste keuze maakt voor het correct uitvoeren van je klus.

Lees meer

Dit moet je weten over aftekengereedschap

Onder aftekengereedschap vallen alle zaken die je nodig hebt om metingen uit te voeren. Aftekenen is het aangeven van een bepaalde grens op het materiaal waar je mee gaat werken. De grenzen aangeven doe je onder andere door het opmeten van de dikte, de breedte en de lengte. Zo krijg je een duidelijk beeld van de totale hoeveelheid en kun je een klus beter uitvoeren. Je kunt daarnaast ook haakse lijnen en cirkels scharen onder het begrip aftekenen. Voor het aftekenen kun je het beste aftekengereedschap gebruiken.

Wat heb je nodig voor jouw klus?

Wat je precies nodig hebt voor je klus is vooral afhankelijk van welke gegevens je wilt weten door middel van het aftekenen. Onder aftekengereedschap valt niet alleen de duimstok en de rolmaat, maar ook de winkelhaak, een meetlat, een potlood en krasblok. Ook een verstekhaak of zweihaak valt hieronder. Ga je bijvoorbeeld een stuk hout bewerken en wil je alle mogelijke hoeken meten? Dat kan met een zweihaak. Een verstekhaak gebruik je voor het aftekenen van hoeken op 45 en 135 graden op verschillende materialen.

Het beste aftekengereedschap kiezen doe je zo

Hoe bepaal je welk aftekengereedschap je nodig hebt? Dit doe je onder andere door eerst je klus te bepalen. Wat wil je gaan doen en wat is hierbij belangrijk? Mogelijk ga je iets bevestigen aan de muur, je kunt dan een waterpas en hoekmeter aanschaffen om er zo voor te zorgen dat de spijkers recht in de muur worden geslagen. Wanneer je weet welke klus je gaat uitvoeren en wat je hiervoor moet aftekenen, is het al een stuk eenvoudiger om te bepalen wat je precies nodig hebt om je werkzaamheden zo makkelijk mogelijk te maken. Bij Burghouwt ontdek je al het benodigde aftekengereedschap en kun je snel bestellen wat jij wilt gaan gebruiken voor het optimaliseren van je klusresultaat.