Meet- en Aftekengereedschap

Het is logisch dat je het beste resultaat wilt bij iedere klus. Een van de manieren waarop je dit voor elkaar krijgt, is door het gebruik van goed meet- en aftekengereedschap. Hiermee zorg je voor een perfecte voorbereiding voor je klus, waardoor je ook veel sneller verzekerd bent van een goed resultaat. Bij Burghouwt begrijpen we het belang van meet- en aftekengereedschap zeer goed, en daarom kun je bij ons terecht voor een zeer ruim aanbod. Bekijk hier al het meet- en aftekengereedschap dat jij kunt aanschaffen: je bent in ieder geval verzekerd van de beste kwaliteit.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Wat valt er onder meet- en aftekengereedschap?

Onder meet- en aftekengereedschap vallen verschillende producten die je nodig hebt om je klus goed voor te bereiden en uit te voeren. Onder andere de volgende productgroepen zijn hier terug te vinden:

 • Aftekengereedschap: hierbij kun je denken aan hoekmeters, winkelhaken, schrijfhaken en zweihaken. Alle tools die je nodig hebt om diverse materialen en voorwerpen te kunnen aftekenen.
 • Duimstokken: een duimstok is onmisbaar voor het snel meten van bepaalde voorwerpen. Het voordeel van een duimstok is dat je deze zeer makkelijk invouwt en opbergt.
 • Meetlatten en -stokken: hier vallen onder andere telescoopmeters onder, maar ook linialen met dubbele maatverdeling voor optimaal gebruik.
 • Waterpassen en hellingmeters: alle tools die je nodig hebt om te bepalen of er sprake is van een rechte lijn.
 • Afstandmeters: hier vind je kwalitatieve lasermeters voor het bepalen van een afstand, zodat je dit niet met je meetstok of rolbandmaat hoeft te doen. Je kiest hiermee voor extra gemak.

De beste keuze maken voor jouw klus

Om van jouw klus een succes te maken is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt en welke meet- en aftekengereedschap nodig zijn om de beste resultaten te halen. Hoe beter de voorbereiding en het gebruik van goede tools, hoe meer je verzekerd bent van een langdurig goed resultaat. Baseer je keuze in meet- en aftekengereedschap dan ook vooral op de klus die je gaat uitvoeren. Hoe belangrijk is het om de precieze afstanden tussen bijvoorbeeld twee muren te berekenen? Een laserafstandsmeter is in dit geval mogelijk het beste hulpmiddel. Voor het snel meten van voorwerpen is het ideaal als je hier snel je duimstok bij kunt pakken.

Alle voordelen van meet- en aftekengereedschap op een rij

 • Nauwkeurig werken: je bent in staat om je werkzaamheden nog nauwkeuriger uit te voeren, omdat je alles goed kunt meten en aftekenen.
 • Sneller werken: je werkt veel sneller aan je klus wanneer je zaken goed opmeet en dit opschrijft.
 • Beter resultaat: hoe beter je voorbereid, hoe beter het resultaat uiteindelijk wordt. Zonder goed meet- en aftekengereedschap zul je minder strakke en goede resultaten boeken en loop je ook het risico dat je niet het gewenste resultaat behaalt.