Mallen

'Verstandig bouwen, samen met Burghouwt' is al jarenlang onze zienswijze. We willen onze klanten dan ook altijd voorzien van de beste producten, omdat kwalitatief gereedschap de basis is voor het verstandig en goed uitvoeren van een klus. Voor alle werkzaamheden zijn de juiste tools te vinden: bij Burghouwt ben je er altijd van verzekerd dat je kiest voor goede kwaliteit. Op deze manier ben je nog beter in staat je klus goed uit te voeren. Hier ontdek je niet alleen het complete aanbod van mallen, maar lees je ook de aandachtspunten voor kiezen van de beste mal voor je klus.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Wat is een mal?

Een mal is een soort gereedschap waarmee het mogelijk is om een bepaalde grootte te geven aan een werkstuk. Een mal wordt tegen het werkstuk aangehouden om zo te zien of het de gewenste vorm heeft gekregen. Het gebruik van een mal komt voor bij verschillende werkzaamheden, bijvoorbeeld tijdens het boren en frezen. Doordat je de keuze hebt uit verschillende soorten mallen is het goed mogelijk om te vinden waar je naar op zoek bent. Een mal heeft als belangrijkste voordeel dat je heel gemakkelijk nauwkeurig kunt werken.

Verschillende soorten mallen

In je zoektocht naar een goede mal zal je ontdekken dat je hierbij meerdere mogelijkheden hebt. Hier vind je dan ook een overzicht van

  • Boormal: moeten meerdere werkstukken door bouten of klinknagels met elkaar worden verbonden? Dan moeten de gaten op dezelfde plek worden geboord: om er voor te zorgen dat dit zo nauwkeurig mogelijk gebeurt, wordt gebruik gemaakt van een boormal.
  • Scharnier freesmal: een speciale mal voor de inbouw van scharnieren op deuren. Het gebruik van deze mal gebeurt met een freesmachine.
  • Slot freesmal: speciale mal voor de inbouw van sloten. Het gebruik van deze mal gebeurt met een freesmachine.

De beste keuze maken voor jouw klus

Bepaal eerst wat voor soort mal je nodig hebt. Op basis hiervan bepaal je makkelijk en snel welke soort mal je nodig hebt. Wil je het slot van een deur vervangen? Dan doe je er goed aan om voor een slot freesmal te kiezen. Er zijn genoeg basismallen die je goed kunt gebruiken voor uiteenlopende klussen. Bekijk zelf het assortiment bij Burghouwt en kies de beste kwaliteit mallen voor je klus.