Snellijmtangen

Wil je twee houten onderdelen aan elkaar bevestigen? Dit doe je natuurlijk met lijm, maar je wilt ook dat er sprake is van een goede verbinding. In dit geval is het slim om voor een snellijmtang te kiezen. Op deze pagina vind je een overzicht van de snellijmtangen in het assortiment van Burghouwt. Omdat we alleen de beste producten aanbieden van de beste merken, ben jij verzekerd van goede kwaliteit. Zo ben je in staat om je klus goed uit te voeren en profiteer jij van een strak resultaat. Meer weten over de werking van de snellijmtang en hoe je de beste keuze maakt? Dat lees je hier.

Lees meer

Alles over de werking van een snellijmtang

De snellijmtang is een tool waarmee het mogelijk is om extra snel een verbinding te maken tussen twee onderdelen. Een snellijmtang is te gebruiken met een hand en biedt dan ook maximale klemkracht. De klemkracht kan oplopen tot meer dan 200 kg. Het mechanisme biedt een variabele snelheid, waardoor het nog makkelijker is om een hoge klemkracht te bereiken. De klemmen bieden de mogelijkheid om snel klemkracht mogelijk te maken, waardoor je zeker bent van een stevige verbinding tussen twee onderdelen.

Verschil tussen snellijmtang en de lijmtang

In principe werkt de snellijmtang hetzelfde als een traditionele lijmtang. De snellijmtang is vooral de beste keuze wanneer er sprake is van relatief lichte werkzaamheden. Een traditionele lijmtang heeft een zeer hoge spankracht en is daardoor geschikt voor de zwaardere werkzaamheden. De snellijmtang ziet er ook anders uit, omdat deze met een hand te bedienen is. De traditionele lijmtang is ook met de handen te bedienen, maar hoeft alleen aangedraaid te worden om zo maximale spankracht te bieden. De snellijmtang moet je zelf vasthouden om de klemkracht te creëren.

Wat is de beste keuze?

De beste keuze in een snellijmtang is vooral afhankelijk van de klus die je gaat uitvoeren. Zoals aangegeven is de snellijmtang ideaal voor de wat lichtere werkzaamheden. Gaat het om grote verbindingen die stevig aan elkaar moeten zitten, dan is mogelijk een traditionele lijmtang een betere keuze. Let bij het uitkiezen van de snellijmtang onder andere op de volgende zaken:

  • Spanwijdte: hoe breed mogen de objecten zijn die je aan elkaar gaat bevestigen? Deze moeten wel tussen de klemmen van de tang passen. De maximale breedte van de tang verschilt per exemplaar.
  • Klemkracht: de klemkracht is een belangrijke specificatie. Hoe hoger de klemkracht, hoe meer mogelijkheden je hebt. Een snellijmtang heeft een klemkracht van 200 kg, maar je kunt ook kiezen voor een tang met lagere of hogere klemkracht.
  • Bediening: een snellijmtang is over het algemeen makkelijk te bedienen, maar dit verschilt per model. Het is dan ook slim om te kijken naar de manier waarop een exemplaar te bedienen is. Is dit mogelijk met één hand en hoeveel kracht kun je dan creëren? Bekijk dit in de specificaties van de snellijmtang.