Lijmtangen

‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’, is niet voor niets al jaren onze slogan. Waar je ook naar op zoek bent en welke klus je ook gaat uitvoeren: hier vind je alles wat je nodig hebt. Je bent altijd verzekerd van de beste kwaliteit, omdat we alleen werken met topmerken en de beste producten. Zo kunnen we jou helpen in het correct uitvoeren van je klus. Dat zie je ook terug in ons assortiment van lijmtangen: je bent hier heel gemakkelijk in staat om snel een goede keuze te maken en om aan de slag te gaan met je lijmtang. Bekijk hier ook alle informatie over de werking en het gebruik van een lijmtang.

Lees meer

Bekijk de werking van lijmtangen

Een lijmtang, ook wel een lijmklem genoemd, is een breed inzetbare tool die je gebruikt om onderdelen die aan elkaar gelijmd moeten worden, aan elkaar te klemmen totdat de lijm droog is. Een lijmklem bestaat meestal uit een platte geleider: haaks daarop bevindt zich een brede betalen houder. Over de geleider kun je een andere houder schuiven, waarin een schroefas met handvat zit bevestigd. Het betreffende werkstuk klem je tussen de vaste en losse houder en zet je vast met de schroef. Zo worden onderdelen aan elkaar gezet en kan de lijm zijn werk goed doen.

Wanneer gebruik je een lijmtang?

De lijmtang wordt dus vooral gebruikt voor het fixeren van houtverbindingen die je aan elkaar wilt lijmen. Maar ook als je hout wilt opdikken of een werkstuk wilt vastzetten voor bewerking is een lijmtang of -klem een onmisbare tool. Een lijmklem is ook ideaal voor het vastzetten van een geleidelat op een af te zagen plaat. Zo krijg je een rechte en strakke zaagsnede en dus een mooi resultaat. Er zijn verschillende soorten lijmtangen verkrijgbaar, waaronder:

  • Traditionele lijmtang: dit type bestaat uit een geleider en een losse spanarm, welke je over de geleider kunt bewegen. De spanarm bevat een schroefspil met een houten handvat.
  • Snelspanlijmklem: voor lichte werkzaamheden gebruik je de snelspanlijmklem. De klem heeft een snel-schuifinstelling, waardoor je de klem gemakkelijk instelt op de juiste maat. Draai daarna het handvat aan voor extra spanning.

De beste lijmtang kiezen doe je zo

Een lijmtang kiezen voor je klus? Kijk dan eerst naar welke klus je uit gaat voeren, maar ook naar wat je zelf makkelijk vindt om te gebruiken. Zoals aangeven is een snelspanlijmklem vooral geschikt voor de lichtere klussen, terwijl je een klassieke lijmtang voor tal van uiteenlopende taken kunt gebruiken. Let daarnaast ook altijd op de spanwijdte van de tang, zodat je weet hoe groot de werkstukken kunnen zijn die je aan elkaar wilt lijmen.