Lijmkammen

Ga je aan de slag met het zetten van tegels? Dan heb je er baat bij om goede producten te gebruiken. Een van de onmisbare producten in dit geval is de lijmkam: hiermee maak je een goede verbinding mogelijk tussen tegel en oppervlak. Bij Burghouwt vind je lijmkammen van de beste kwaliteit. Je kunt er daardoor zeker van zijn dat je kiest voor goed gereedschap waarmee je het beste resultaat bereikt. Een klus goed en ve Lees meer

rstandig uitvoeren doe je dan ook samen met Burghouwt. Bekijk hier alle lijmkammen in het aanbod en lees ook wat Burghouwt’s keuze is voor de beste lijmkam.

Wat kun je met lijmkammen?

Lijmkammen zijn onmisbare tools in het leggen van tegels. Hiermee kun je de lijm goed verdelen over het oppervlak. Een lijmkam bestaat uit een handvat met een dunne plaat, die aan de onderzijde is voorzien van tandjes. Deze tandjes zorgen ervoor dat de lijm zich goed verdeeld over het oppervlak, maar ook dat de tegels zich nog beter aan het oppervlak hechten. Dit is dan ook de reden dat een lijmkam altijd wordt gebruikt voor het leggen van tegels.

De beste lijmkam kiezen

Voordat je tegels gaat leggen, is het belangrijk om te bepalen welke lijmkam je gaat gebruiken. De keuze hangt onder andere af van de ondergrond, de lijm die je gebruikt en het type tegel dat je gaat zetten. Er zijn daarnaast ook verschillende soorten lijmkammen die je kunt gebruiken.

  • Rechte lijmkam: de rechte lijmkam heeft een vertanding onder een hoek van 45 graden. Zo voorkom je overlast aan de pols en heb je veel minder kracht nodig om de lijm te verdelen. De kammen hebben een schuine vertanding, waardoor de kam recht op de tegel staat. De lijmribbel is hierdoor op het hele oppervlak hetzelfde
  • Ronde en vierkante lijmkam: een ronde lijmkam zorgt als het ware voor lijnen van halve manen. Hier kan de tegel vaak zeer goed op hechten. Bij een vierkante lijmkam is er sprake van banen met langwerpige blokken. Dit is vaak de minder keuze, omdat de lijm hierbij veel minder goed kan uitspreiden dan bij een ronde lijmkam.

Burghouwt’s keuze in de beste lijmkam

Burghouwt kiest voor Frencken en Bostik als beste merken lijmkam. Op het gebied van handgereedschap en tools zijn Frencken en Bostik al jarenlang een aantoongevend merk. Het is dan ook niet voor niets dat deze merken Burghouwt’s keuze is voor de beste lijmkam. De lijmkammen van Frencken en Bostik zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, waardoor je altijd de juist kam kiest en je jouw klus goed kunt uitvoeren. Daarnaast kun je met de lijmkammen verschillende soorten lijm op grote oppervlakken aanbrengen. Frencken en Bostik zijn Burghouwt’s keuze in de beste lijmkam op basis van de goede prijs-kwaliteitverhouding en de brede inzetbaarheid.