Verstekscharen

Het is een van de meest gebruikte soorten knipgereedschap en vrijwel iedere vakman heeft dit in de schuur liggen: een verstekschaar. En of je nu een plint moet doorknippen of aan de slag gaat met laminaat, een goede verstekschaar is hierbij altijd aan te raden. Bij Burghouwt helpen we je graag met het maken van de beste keuze. Je vindt hier dan ook alleen maar verstekscharen van de beste kwaliteit. We staan voor verstandig bouwen en dit betekent dat we voor je klaar staan met kwalitatief gereedschap en goed advies. Bekijk hier het assortiment verstekscharen.

Lees meer

Meer over de verstekschaar

Een verstekschaar is een type schaar dat je voor verschillende toepassingen kunt gebruiken. Dit type schaar is onder andere te gebruiken voor het knippen van buizen, hoeken, plinten, profielen en laminaat. Een verstekschaar biedt veel kracht en zorgt ervoor dat je ook harde materialen gemakkelijk doorknipt. Voor heel veel klussen komt knipgereedschap als de verstekschaar goed van pas: je bent in de eerste plaats veel sneller, maar het is ook goed mogelijk om met deze schaar nauwkeurig te werken. Zowel voor professionals als doe-het-zelvers is het gebruik van een verstekschaar dan ook aan te raden.

Welke soorten verstekscharen zijn er?

Er zijn verschillende soorten verstekscharen verkrijgbaar. Welke voor jou de beste optie is, is afhankelijk van jouw klus en de eisen die je stelt aan een verstekschaar. Bekijk hier de verschillende mogelijkheden die je hebt:

  • Standaard verstekschaar: deze uitvoering wordt ook wel de plintenschaar genoemd. Je gebruikt deze schaar vooral voor het knippen van plinten.
  • Verstekschaar 45 graden: deze schaar is perfect voor het knippen onder verstek tot 45 graden. Je kunt deze verstekschaar dan ook voor tal van toepassingen gebruiken.
  • Verstekschaar met hefboom: dit type schaar is voorzien van een hefboomwerking. Dit heeft als voordeel dat je extra krachtig knipwerk kunt uitvoeren. Voor het doorknippen van hardere materialen is het dan ook

Zo kies je de beste verstekschaar

  • Type verstekschaar: kijk naar de klus die je gaat uitvoeren en welk type verstekschaar hier het beste bij aansluit. Wanneer je veel kracht nodig hebt is het aan te raden om voor een verstekschaar met hefboom te kiezen.
  • Merk: verstekscharen zijn verkrijgbaar van diverse merken. Onder andere de merken Lowe en Gedore staan bekend als topmerken voor verstekscharen. Vergelijk je opties niet alleen op prijs, maar ook op functies en specificaties.
  • Gebruiksvriendelijkheid: is de verstekschaar voorzien van een prettige handgreep en zijn er andere extra’s waardoor het gebruik extra makkelijk of aangenaam is? Lees altijd de details van een verstekschaar en vergelijk je mogelijkheden.