Huishoudscharen

Of je nu gaat klussen of niet: het gebruik van de juiste producten is erg belangrijk. En ook in huis kun je wel wat goede hulp gebruiken. Bij Burghouwt vind je daarom ook altijd de beste huishoudscharen. Hiermee kun je niet alleen knippen, maar ook veel verschillende materialen snijden. Het is een perfecte tool voor het dagelijks leven. Hoe kies je een kwalitatieve schaar en waar moet een goede huishoudschaar aan voldoen? Hier lees je alles wat je moet weten over het vinden van een huishoudschaar en bekijk je gemakkelijk en snel de huishoudscharen in het Burghouwt assortiment.

Lees meer

Huishoudschaar vs. keukenschaar

Een goede huishoudschaar is de onmisbare tool voor in huis. Je kunt hier niet alleen papier en karton mee knippen, maar ook garen, stof, aluminiumfolie en nog veel meer. Huishoud- en keukenscharen lijken veel op elkaar, maar toch zitten er verschillen tussen beide opties. Een keukenschaar is dus net iets uitgebreider dan een huishoudschaar.

Waar moet een huishoudschaar aan voldoen?

Er zijn een aantal zaken waar een goede huishoudschaar aan moet voldoen. Hier lees je dan ook de belangrijkste punten om op te letten voor het aanschaffen van een huishoudschaar:

  • Kwaliteit: een huishoudschaar heeft roestvrijstalen snijkanten en is daardoor voorzien van de nodige kwaliteit waar je lang gebruik van kunt maken.
  • Multifunctioneel: een goede huishoudschaar is multifunctioneel en op tal van verschillende manieren te gebruiken, voor zowel knippen als snijden in diverse materialen.
  • Sterk: een huishoudschaar is gemaakt van sterke materialen waardoor deze goed tegen een stootje kan.
  • Gebruiksgemak: het is belangrijk dat een schaar prettig in de hand ligt. De greepogen moeten dan ook ruim genoeg zijn voor je vingers, maar niet te groot.

Zo kies jij de beste schaar voor in huis

De beste schaar kiezen voor in huis doe je vooral op basis van je persoonlijke voorkeuren. Gebruik je een schaar voornamelijk in de keuken? Dan is het wellicht beter om voor een speciale keukenschaar te kiezen. Een huishoudschaar is daarnaast ook altijd slim om in huis te hebben. Hiermee snijd je snel pakketjes open, maar maak je ook snel plastic verpakkingen open als je gaat koken. Een goede huishoudschaar is onmisbaar in ieder huishouden: je ervaart er dagelijks weer alle voordelen van. Bekijk het aanbod bij Burghouwt en kies de beste huishoudschaar.