Boutenscharen

Ben je op zoek naar een goede boutenschaar voor het uitvoeren van je klus? Hier ben je er zeker van dat je de juiste keuze maakt, want bij Burghouwt bieden we alleen de beste producten aan en profiteer je daardoor altijd van topkwaliteit. Al het gereedschap in ons assortiment is van de beste merken, zo helpen we je met verstandig bouwen. Op deze pagina vind je het aanbod van boutenscharen. Bekijk niet alleen Burghouwt’s keuze in de beste boutenschaar, maar lees ook meer over de toepassingen van dit gereedschap. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt.

Lees meer

Alles over de toepassing van boutenscharen

Een boutenschaar is een soort knipgereedschap dat ook wel een betonschaar wordt genoemd. Het is een type schaar dat je gebruikt voor het knippen van staal. De boutenschaar heeft lange benen, waardoor het mogelijk is om veel kracht over te brengen. Op deze manier kun je harde materialen goed doorknippen. Je kunt de boutenschaar voor tal van klussen gebruiken.

De beste boutenschaar kiezen doe je zo

Waar moet je op letten als je een goede boutenschaar wilt aanschaffen? Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten voor het maken van een keuze. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste punten:

  • Type klus: een boutenschaar is voor verschillende klussen te gebruiken. Je kunt hiermee tal van materialen doorknippen. Het is goed om te weten dat de meeste scharen een minimalen en maximale snijcapaciteit hebben van 6 tot 14 mm. Controleer eerst het materiaal dat je wilt knippen voordat je een keuze maakt.
  • Formaat: je kunt de boutenschaar in zowel klein als groot formaat aanschaffen. Hoe groter de schaar, hoe makkelijker het is om veel kracht over te brengen.
  • Gebruik: een goede boutenschaar is voorzien van ergonomische handgrepen zodat het extra makkelijk is om deze schaar met optimale kracht te gebruiken.